Στο 93’ έχασε μέσα από τα χέρια της η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Ρεθύμνου, το προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ενωσιακό πρωτάθλημα, αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Ηρακλείου χθες στο Ατσαλένιο. Η ομάδα των Θανάση Πετράκη και Μιχάλη Δεληγιαννάκη, παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες, στάθηκε σαν ίσο προς ίσο απέναντι στην Μικτή Ηρακλείου, αλλά πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας στο 93ο λεπτό, που της στοίχισε την ήττα στο παιχνίδι. Σίγουρα, πάντως, η Ρεθυμνιώτικη ομάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα την έκανε φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Πλέον το Ηράκλειο είναι αυτό που έχει το πάνω χέρι στην κατάκτηση της 1ης θέσης, αφού του αρκεί ένα «Χ» στα Χανιά για να παραμείνει στην κορυφή.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων οι Παίδες του Ηρακλείου έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Κρεμασμένο επιβλήθηκαν με 8-2 της αντίστοιχης ομάδας του Ρεθύμνου.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρεμασμένο που έστειλε τη μπάλα τέσσερις φορές στα αντίπαλα δίχτυα και μάλιστα και τις τέσσερις με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Μικτή Παίδων Ηρακλείου, συνέτριψε με το εντυπωσιακό 8-2, την αντίστοιχη του Ρεθύμνου.

Έτσι οι Ηρακλειώτες θα μονομαχήσουν την επόμενη αγωνιστική στα Χανιά, για την κορυφή του πρωταθλήματος, θέλοντας μόνο νίκη, αφού τα Χανιά κέρδισαν επίσης χθες στην Ελούντα το Λασίθι και έχουν το πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος.

Η ομάδα του Ηρακλείου με κορυφαίο τον Κρεμασμένο που «κρέμασε» στην κυριολεξία το Ρέθυμνο με τις εκτελέσεις φάουλ του, επικράτησε άνετα με το 8-2 να αποτελεί τον καλύτερο μάρτυρα της συνολικής εικόνας του ματς. Εκτός του Κρεμασμένου, δίχτυα από πλευράς γηπεδούχων βρήκαν οι Κισανδράκης, Λεμονιάς, Λυδάκης και ο Νικολάου με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Τα δύο τέρματα της ομάδας του Ρεθύμνου πέτυχε ο Δ. Χνάρης.

Ηράκλειο (Θοδωρής Μαρταβατζής): Παναγιώτου, Τσαρτσάκης, Κτιστάκης, Σφακιωτάκης, Χατζάκης, Πιρουνάκης (72' Κισανδράκης), Λυδάκης (61' Μεταξάκης), Κρεμασμένος, Λεμονιάς, Βρυσανάκης (50' Κ. Επιτροπάκης), Νικολάου.

Ρέθυμνο ( Θαν. Πετράκης-Μιχ. Δεληγιαννάκης): Ηλ. Χνάρης, Καριλάκης (48' Τσαντίλης), Μαρής, Γιακουμάκης, Βασιλάκης, Νικηφόρος, Αποστολάκης, Ανυφαντάκης (63' Παναγιώτου), Παπαδάκης, Δ. Χνάρης, Φωτεινός (48' Γαβαλάς)

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η)

Ηράκλειο – Ρέθυμνο           8 – 2

(Κρεμασμένος 4, Κισσανδάκης, Λεμονιάς, Λυδάκης, Νικολάου – Δ. Χνάρης 2)

Λασίθι – Χανιά           1 – 3

(75’ Χρυσοφάκης – 14’ Καραντωνάκης, 39’, 58’ Αγναντής)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. Χανιά 13    4-1-0  16 – 5

2. Ηράκλειο    11      3-2-0  29 – 6

3. Ρέθυμνο    2          0-2-3  6 – 18

4. Λασίθι        1        0-1-4  7 – 31

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (6η – 18/01)

Ρέθυμνο – Λασίθι

Χανιά – Ηράκλειο

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Σούπερ άτυχη ήταν η Μικτή Νέων Ρεθύμνου στον μεγάλο «τελικό» με το Ηράκλειο, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης, χάνοντας την ευκαιρία να παραμείνει στην 1η θέση. Το ματς ήταν συγκλονιστικό με χιστκοκικό φινάλε, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο φινάλε και να πανηγυρίζουν τη νίκη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε γκολ του Χρηστάκη. Το Ρέθυμνο παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε, στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο του Ατσαλένιου, με σωστή αμυντική τακτική, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Το Ηράκλειο είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά πέρα από δύο-τρία ξεσπάσματα δεν μπόρεσε να είναι ιδιαίτερα απειλητικό προς την εστία του Κιμιωνή.

Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Μαρταβατζή χρειάζεται ένα βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στα Χανιά, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία των Νέων.

Στο α’ ημίχρονο είχε την φλύαρη υπεροχή στο α’ ημίχρονο, με το Ρέθυμνο να είναι καλά στημένο αμυντικά και ειδικότερα μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο, να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Πάντως, το Ηράκλειο έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 17’ με τον Βρεττό να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Χαλκιαδάκη να κάνει νέο σουτ, άουτ. Νωρίτερα, το Ηράκλειο είχε σουτ του Ξημεράκη που έσωσε ο Κιμιωνής στο 10’ και στο 16’ο Βρεττός σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους με τον Χαλκιαδάκη να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κιμιωνή. Το παιχνίδι παίχθηκε στο κέντρο στη συνέχεια, με τον Ξημεράκη στο 80’ να κάνει ένα άστοχο γύρισμα, ενώ το Ρέθυμνο απείλησε στο 82’, όταν ο Καστελιανός έβγαλε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Λογιάκη κατέληξε άουτ. Στο 90’ υπήρξε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Ρεθύμνου όπου τελικά απομάκρυναν οι αμυντικοί. Όμως στο 93’ ο Χρηστάκης αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Ηρακλείου (είχε περάσει στο ματς μόλις στο 89’) πλασάροντας εύστοχα τον Κιμιωνή και χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ηράκλειο (Θόδωρος Μαρταβατζής): Χανιωτάκης, Χουρδάκης (89’ Χρηστάκης), Λυδάκης, Καρβελάς, Λουμπάκης, Κουράκης, Σπηλιωτάκης, Ξημεράκης, Χαλκιαδάκης, Βρεττός (80’ Μπιτσακάκης), Τσομπανάκης (73’ Βαρούχας).

Ρέθυμνο (Θανάσης Πετράκης-Μιχάλης Δεληγιαννάκης): Κιμιωνής, Λαδιανός (68’ Ψυχουντάκης), Καργάκης (73’ Καστελιανός), Αγγελάκης, Γελαδάρης, Κουτσάκης, Γασπαράκης, Χαλκιαδάκης, Παπαδάκης, Λογιάκης (89’ Κωστόπουλος), Κλίνης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η)

Ηράκλειο – Ρέθυμνο           1 – 0

(93’ Χρηστάκης)

Λασίθι – Χανιά           0 – 0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. Ηράκλειο    12      4-0-1  13 – 8

2. Ρέθυμνο    9          3-0-2  7 – 5

3. Χανιά 4      1-1-3  9 – 9

4. Λασίθι        4        1-1-3  3 – 11

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (6η – 01/02)

Ρέθυμνο – Λασίθι

Χανιά – Ηράκλειο

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ