СRETAN UNION CUP
Μετά την ημέρα τερματισμού του αγώνα από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο, ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα των 15 σκαφών του СUCup, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ.
Την Πέμπτη 17/10 οι ιστιοπλόοι περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, και ετοιμάστηκαν για τις απονομές που έγιναν από τον Δήμο Μαλεβιζίου στο χωρίο Φόδελε, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ.Κων/νου Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Μαλεβυζίου κ. Γ. Αεράκη, του Λιμενάρχη ΚΛΗ κου Θ. Κούρκουλου, του Πλωτάρχη της Κανονιοφόρου ΑΗΤΤΗΤΟΣ που συνοδεύει τον αγώνα από την εκκίνηση του από τα Χανιά και σε όλα τα μπράτσα, κ. Κέτση, του Ταξίαρχου κ. Ζαμπετάκη Διοικητή ΣΕΑΠ, του Σμήναρχου  κ. Καλόγερου, Διοικητή 126 ΣΜ και του Σμήναρχου κ. Βασιλικογιαννάκη, Διοικητή της 126 ΣΜ. Το κρητικό συγκρότημα του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” χόρεψε παραδοσιακούς χορούς  για τα πληρώματα και τους νικητές του μπράτσου Ρέθυμνο – Ηράκλειο.
Τα προγνωστικά του καιρού, παρά την κακοκαιρία της Πέμπτης, για την Παρασκευή 18/10 ήταν ευοίωνα και έτσι οι ιστιοπλόοι ετοιμάστηκαν νωρίς  το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα για την Inshore ιστιοδρομία, η οποία από την βαθμολογική πόρτα που αποτελούσε τερματισμό για αυτήν, συνέχιζε ως 3η offshore και 4η του αγώνα, για την διαδρομή πλέον Ηράκλειο – Αγιος Νικόλαος. Η εκκίνηση δόθηκε από την επιτροπή αγώνα μετά από  ΑΡ, στις 10:40 και ο άνεμος έπνεε από σταθερή διεύθυνση από τις 330ο και σταθερής έντασης 15-20 knots. Έτσι η 3η ιστιοδρομία του αγώνα και 1η Inshore, ανέδειξε νικητές τους :
1Ος ΓΛΑΥΚΗ   κατ.Α
2Ος EL VIENTO-GOODYEAR κατ.Α
3ος SIMERA κατ.Β
4ος ΤΗΑLASSITIS – ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ κατ.Β
5ος ΑMYRA  IOAN  κατ. Α
6ος ΟΙΝΟΗ κατ. Α
7ος ΜΥΡΙΑ κατ.Β
8Ος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ κατ.Β
9Ος ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ κατ. Α
10ος PANEFI II  κατ.Α
11Ος T.OURANOS  κατ. Β
12ος NEARCHOS  κατ.Β
13ος  WATER GIPSY κατ. Β
14ος ΑΛΜΥΡΑ ΝΟΧ κατ.Β
15ος AETHRA  κατ. Β
Με συνεργάτη τον άνεμο τα σκάφη κατευθύνθηκαν σε πλαγιοδρομία- ανοιχτή πλαγιοδρομία και με τα μπαλόνια τους σε όλο τους το μεγαλείο, προς τον Άγιο Νικόλαο, στον τελικό προορισμό του αγώνα με την τελευταία offshore ιστιοδρομία. Με την βοήθεια του ανέμου, λοιπόν και παρά το γεγονός ότι ήταν η μακρύτερη  ιστιοδρομία, 44.1 ν.μ. όλα τα σκάφη τερμάτισαν σχετικά νωρίς και αναδείχτηκαν ως νικητές της 4ης ιστιοδρομίας οι εξής:
1ος SIMERA κατ. Β
2ος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ κατ.Β
3ος ΤHALASSITIS ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΗΘΙΟΥ κατ.Β
4ος GLAFKI III κατ.Α
5ος ΟΙΝΟΗ  κατ.Α
6ος ΕL VIENTO GOODYEAR  κατ. Α
7Ος ΑLMYRA IOAN κατ. Α
8ος ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ κατ.Α
9Ος PANEFI II κατ. Α
10ος Τ.ΟURANOS κατ. Β
11ος ΜYRIA κατ.Β
12ος NEARCHOS  κατ.Β
13ος  WATER GIPSY κατ. Β
14ος ΑΛΜΥΡΑ ΝΟΧ κατ.Β
15ος AETHRA  κατ. Β
Οι αγωνιζόμενοι με το πέρας και της 4ης ιστιοδρομίας έχουν πλέον το δικαίωμα, βάσει των οδηγιών πλου, να «πετάξουν» την χειρότερη τους οπότε, τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
1ος GLAFKI III κατ.Α
2ος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ κατ.Β
3ος  ΕL VIENTO GOODYEAR  κατ. Α
4ος SIMERA κατ. Β
5ος ΤHALASSITIS ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΗΘΙΟΥ κατ.Β
6ος ΟΙΝΟΗ  κατ.Α
7ος ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ κατ.Α
8ος ΑLMYRA IOAN κατ.Α
9ος PANEFI II κατ. Α
10ος ΜΥRIA κατ.Β
11ος Τ.ΟURANOS κατ. Β
12ος  WATER GIPSY κατ. Β
13ος ΑΕTHRA ΚΑΤ.Β
14ος ALMYRA  κατ. Β
15ος NEARCHOS κατ.Β
Η επόμενη μέρα βρήκε τα πληρώματα να ξεκουράζονται στον πολύ φιλόξενο Άγιο Νικόλαο, κάποιοι από τους ιστιοπλόους ακολούθησαν την προγραμματισμένη εκδρομή στην Κριτσά- Αρχαία  Λατώ και ένα εορταστικό party με DJ τον πασίγνωστο και αγαπητό G.PAL, τους περιμένει το βραδάκι στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Η διοργάνωση ευχαριστεί πολύ την ΔΕΠΑΜΑΝ για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία των σκαφών στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου και όλοι περιμένουν με αγωνία την Κυριακή, όπου πλέον στα τελευταία Inshore θα κριθούν οι νικητές του СUCup αλλά και του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης.