Το miniEURO, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα minifootball έχει πλέον περάσει στην ιστορία. Το Ρέθυμνο έκανε τον γύρο της Ευρώπης και βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων. Έζησε μία γιορτή που όλοι θα αναπωλούμε για μήνες και χρόνια. Γιορτή, η οποία τιμήθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό από τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες αθλητές, τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες της. Με ποικίλα θετικά συναισθήματα που καθημερινά λειτουργούσαν έξω και ανεξάρτητα από την πρακτική καθημερινότητα που ζεί η χώρα μας, σήμερα.  
Σαν Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, οφείλουμε να χαιρετίσουμε αυτήν την πόλη που έδωσε την ευκαιρία να μετουσιωθεί ένα όνειρο σε ολοζώντανη πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι, πολίτες του Ρεθύμνου έδωσαν και την ψυχή τους για το εγχείρημα αυτό. Αυτό είναι μία τεράστια αλήθεια. Επαγγελματίες που έδωσαν απεριόριστη βοήθεια και δεν ζήτησαν καμία αντιπαροχή, ως αντάλλαγμα. Το miniEURO είχε αυτό το αποτέλεσμα χάριν σε αυτούς τους ανθρώπους. Όπως και χάριν στον υπέροχο κόσμο της πόλης που ήταν εκεί από το πρωί ως το βράδυ και «γέμισε» την υπέροχη εγκατάσταση που φιλοξενήθηκε στην κεντρική παραλία της πόλης. Τον κόσμο που αγκάλιασε τους φιλοξενούμενούς μας και τους έκανε να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους. Αυτούς τους φιλοξενούμενους που γεύτηκαν το μέλι στην άκρη του κουταλιού και που θα επιστρέψουν στην Κρήτη ξανά και ξανά για να τη γευτούν, όπως την ονειρεύονται, να απολαύσουν ξανά τις ηλιόλουστες ημέρες, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της, τα ήθη και έθιμά της. 
Οι τοπικοί χορηγοί, οι επιχειρηματίες της πόλης, από όλους τους τομείς, πίστεψαν πριν το δουν και ανταμείφθηκαν, αφού το έζησαν. Το να έχει μία διοργάνωση χορηγούς είναι φυσιολογικό. Το να έχει όμως συνολικά 65 χορηγούς, εκ των οποίων οι 45 να προέρχονται από την τοπική αγορά αποτελεί μία λογική υπέρβαση, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης τους για την πόλη τους. Αποτελεί, επίσης, αυταπόδεικτο γεγονός ότι η ανάμειξή τους στην χορηγική συνεργασία αυτή, ήταν η χρυσή τομή στην έννοια του θεσμού της χορηγίας για την ανάπτυξη των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών ενός τόπου. Η ενεργός και θετική αυτή συμβολή των τοπικών χορηγών στην διοργάνωση, δηλώνει σίγουρα την αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και ευαισθησίας, την αγάπη τους για το Ρέθυμνο, την ίδια στιγμή που βελτιώνει,  προωθεί και συμπληρώνει την εταιρική τους εικόνα και την επιχειρηματική τους εξωστρέφεια, ενώ  παράλληλα εκδηλώνει την συμπαράστασή τους προς το έργο της πόλης τους για πολιτιστική, οικονομική, τουριστική και κάθε άλλης μορφής ανάπτυξη και ευποιία. Και όλα αυτά, μάλιστα, σε μια εποχή που με βίαιο τρόπο γεννά φόβους, κινδύνους και αμφισβήτηση, παραμελώντας πρωτοβουλίες ανάπτυξης, αναγκαίες για την ουσιαστική επιχειρηματική ή μη εξέλιξη. Παρομοίως, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης του Ρεθύμνου και όλης της Κρήτης που διαφήμισαν ανιδιοτελώς το μεγάλο γεγονός χωρίς να κοιτούν σκοπιμότητες και ανταγωνισμό. Ήταν εκεί για να δώσουν χώρο και χρόνο στο miniEURO 2013. Ήταν εκεί με το ανθρώπινο δυναμικό τους, για να καλύψουν, άρτια τεχνικά, και την παραμικρή λεπτομέρεια πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές και τους φορείς που έδρασαν με τρόπο υποδειγματικό, με προγραμματισμό και επαγγελματισμό, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες όχι του μέσου Έλληνα, αλλά του μέσου Ευρωπαίου. Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εθελοντές Σαμαρείτες, Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου και Εμπορικό Επιμελητήριο, όλοι ενωμένοι για το κοινό καλό του τόπου, κατανόησαν το μέγεθος ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έδειξαν κυριολεκτικά τον δρόμο.
Τέλος, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τα θεσμικά όργανα της Ρεθυμνιακής Πολιτείας. Δεν είναι τυπική αυτή η διαδικασία, αλλά καθ’όλα ουσιαστική, καθώς όλοι καλωσόρισαν την προσπάθεια και συνέβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τα μέγιστα. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ.Γιώργης Μαρινάκης, πρωτοστάτης της διοργάνωσης και βασικός συντελεστής της επιτυχίας, καθώς ανέλαβε τη συσπείρωση επιχειρηματιών εκτός Ρεθύμνου για την υποστήριξη αυτής της διοργάνωσης, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνου και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, η Αντιπερφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή που στάθηκε στο πλευρό του miniEURO «με το καλημέρα» όταν η διοργάνωση απευθύνθηκε στην ίδια και ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης που έδειξε το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή, όταν με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα παρείχε άμεση συνδρομή και τα εχέγγυα για μια αξιόπιστη συνεργασία με την πολιτεία.
Αγαπήσαμε το Ρέθυμνο σα να είναι δικός μας τόπος, πιστέψαμε σε αυτό και η εμπιστοσύνη μας, επεστράφη με τον καλύτερο τρόπο. Το miniEURO 2013, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball ήταν ένα πραγματικό όνειρο. Ξέφυγε πέρα από κάθε προσδοκία και η επιτυχία του μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά και ελπίδα για το μέλλον. Το Ρέθυμνο ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και η υπέροχη αυτή πόλη της Ελλάδας, μετετράπη σε αθλητική πρωτεύουσα, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ίχνος υπερβολής.
Είμαστε ευτυχείς, πάνω απ’όλα, που γνωρίσαμε ανθρώπους με πίστη, σε μία χώρα που έχει χαρακτηριστεί «τόπος ανάδελφος». Το Ρέθυμνο σίγουρα διαφέρει.