Σχέδιο Παρουσίασης
Απόψε είναι μια μεγάλη βραδιά για την οικογένεια του volley του Ρεθύμνου και αυτό γιατί :

Πρώτον : βρισκόμαστε στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου που μας βρίσκει με δύο ομάδες στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Της ομάδας των Γυναικών για δεύτερη χρονιά στην Α1 Εθνική Κατηγορία και της ομάδας των Ανδρών που μετά από 6 χρόνια είναι ξανά στην Α2.
Ο Όμιλος Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου είναι η μόνη Περιφερειακή ομάδα με δύο ομάδες φέτος στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Δεύτερο : Μετά την περυσινή εκπληκτική πορεία των κοριτσιών μας και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα της Α1, μετά από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή Κηφισιάς και αφήνοντας πίσω Ιστορικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, τα Βρηλίσια κ.α. βρεθήκαμε στην θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.
Ένα ταξίδι που θα αρχίσει τον επόμενο μήνα και ο Ο.ΠΕ.Ρ. θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει στην Νορβηγία την Κρήτη, το Ρέθυμνο.
Το βάρος είναι μεγάλο γιατί φέτος είμαστε η Μοναδική εκπροσώπηση από όλα τα αθλήματα, από όλα τα σωματεία της Κρήτης που βγαίνουμε εκτός συνόρων.

Τρίτο : η παρουσίαση του σχεδιασμού των Υποδομών σε μια οργάνωση σύγχρονη και αντίστοιχη της Ιστορίας μας στα 21 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου.

Των Ακαδημιών που και φέτος λειτουργούν όπως και πέρυσι με την επίβλεψη της Ήρας Φεντότοβα και η ανάδειξη του στίγματος μας και της φιλοσοφίας που χρόνια υπηρετούμε για τα παιδιά, τους νέους και τις νέες του Ρεθύμνου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΝΔΡΕΣ Α2
Άλλη μια χρονιά στην Α2 έξι χρόνια μετά.
Η φετινή ομάδα μας αποτελεί δείγμα της «Κρητικής Σχολής» volley που θα ταξιδέψει στα Κλειστά Γυμναστήρια, κυρίως της Αττικής, θα πάμε στο Μαρούσι, στη Δραπετσώνα, στο Γέρακα, στην Αργυρούπολη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον Άλιμο αλλά και στη Νέα Πέραμο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και στα Χανιά με το Σ.Φ.Π. Χανίων.

1.     ROSTER

ΓΥΝΑΙΚΕΣ Α1
Η γυναικεία ομάδα μας για δεύτερη φορά στην Α1 με αρκετές αλλαγές στο Roster αλλά και με σταθερές.

Ποιες ;
Συμμετέχουν όλες οι Ρεθεμνιώτισσες.
Συμμετέχουν όσες Κρητικιές αθλήτριες ήθελαν να είναι μαζί μας.
Συμμετέχουν και συνεχίζουν όσες αγάπησαν και πίστεψαν την ομάδα μας.
Πραγματοποιήσαμε τρεις μεγάλες μεταγραφές της ποιοτικής Βαλκανικής σχολής του volley.
Η ομάδα μας θα ταξιδέψει στα Κλειστά Γυμναστήρια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Νάξου, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό, στην Κηφισιά, στα Βριλίσια, στο Μαρκόπουλο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον Ηρακλή, στα Κίμηνα, στη Σταυρούπολη, αλλά και στην Νορβηγία στο πρωτόγνωρο για το Ρέθυμνο Ευρωπαϊκό ταξίδι.
1.     ROSTER
Το τρίτο μέρος της αποψινής εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, το παρόν, το Μέλλον χωρίς να ξεχνάμε  και να τιμούμε το παρελθόν μας.

Για κάποιον που δεν είναι κοντά μας, κοντά στην ομάδα μας αυτά τα 21 χρόνια υπάρχει η απορία ασφαλώς, πως τόσα παιδιά αθλούνται και πρωταγωνιστούν στις ομάδες μας αλλά και σε άλλες στον τόπο σπουδών τους. Περισσότερα από 100 παιδιά αγόρια και κορίτσια έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες, στα Τοπικά Πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα

Χαιρόμαστε για τις επιτυχίες τους στα Κλειστά αλλά και στις παραλίες του Beach Volley.
Η φιλοσοφία του Ο.ΠΕ.Ρ. όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ο Αθλητισμός εκτός από παιχνίδι είναι συνεργασία – συμφιλίωση – υπευθυνότητα – ανταγωνισμός – πρωταθλητισμός παντού και στα φιλέ αλλά και στο σχολείο.

Θέλουμε να κοιτάμε όλους σας στα μάτια ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΜΕ κανέναν αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να μας ξεγελάσει και να μας ρίξει αργότερα από τα σύννεφα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ και δεν είμαστε αφελείς.

Όσο γερά πατάμε στα 15 πρωταθλήματα που έχουμε κατακτήσει στα 9 χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες οι γυναίκες και στα 12 χρόνια οι άνδρες το ίδιο περήφανοι νιώθουμε για τα “πρωταθλήματα” που κερδίζουν τα παιδιά μας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της πατρίδας μας.
Χαιρόμαστε να συναντάμε μέσα και έξω από τα γήπεδα τα παιδιά μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Στο πρόσωπο των αθλητών  επιστημόνων μας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού αθλητισμού και γνώσης, παιχνιδιού και επιστήμης, προσφοράς στην κοινωνία και χαράς στον αγώνα τιμούμε τις αθλήτριές μας Μαρία Μυτηλιναίου και Μαρίλυ Βροντάκη. Οι γιατρίνες του ΟΠΕΡ που γυμνάζονται και διακρίνονται όλα αυτά τα χρόνια μαζί μας.

Τελειώνοντας

Ο Ο.ΠΕ.Ρ. δεν είχε και δεν έχει μεγαλομέτοχο, ούτε μικρομεγάλους ή μικρομετόχους, ούτε εχθρούς ή φίλους.
Έχουμε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους φίλους που διαφοροποιούμαστε μόνο σε σχέση με τον χρόνο ενασχόλησης μας, την αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά μας, στις ιδέες μας, στην ηλικία, στο βάρος.

Είμαστε ανοικτοί και πρόθυμοι σε όποιο θέλει και μπορεί να προσφέρει.
Αφού ευχαριστήσουμε όσους μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια

·        Όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται με τα χρώματα μας το Μπλε και το Κίτρινο.

·        Όλους τους φίλους και τις φίλες φίλαθλους που με το χειροκρότημα τους μας δίνουν δύναμη.

·        Στους προπονητές και προπονήτριες και όλο το τεχνικό team.

·        Τους χορηγούς μας μικρούς και μεγάλους.

Η εμπιστοσύνη των Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων μας κρατά οικονομικά με λίγα από πολλούς γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούμε την εκδήλωση απόψε στο χώρο αυτό, γιατί το Επιμελητήριο είναι το Σπίτι των Επιχειρήσεων.