Αριστοφανίζουμε… Στο Ρέθυμνο!

Για φέτος το καλοκαίρι επιλέξαμε κάποια από τα έργα του Αριστοφάνη για την επαφή των παιδιών με τον κόσμο του θεάτρου! Όσες φορές ασχοληθήκαμε με αυτά μέχρι σήμερα, τα παιδιά ξετρελάθηκαν…
Μεταμορφώθηκαν σε αέρινες Νεφέλες, διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους παρέα με τη Λυσιστράτη, έφτιαξαν την ονειρική πολιτεία των πουλιών και αναζήτησαν τα μυστήρια της ύπαρξης υπό των ήχο των βατράχων.

Ξεκινάμε την εβδομάδα αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων και για 5 εβδομάδες (με ένα κενο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου). Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ενότητας θα ακολουθήσει κινηματογράφηση ενός από τα έργα, με σκοπό τη δημιουργία της ταινίας “Αριστοφανίζουμε”.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο “Σημείο” (Πατριάρχου Αθηναγόρα 17) κάθε Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα.Επιλέξαμε η απασχόληση να είναι απογευματινή για να μην συμπίπτει με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα παρακολουθούν τα παιδιά μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, η παρακολούθηση όλων των ενότητων δεν είναι υποχρεωτική. Οι γονείς επιλέγουν ποιες από τις ενότητες θα παρακολουθήσουν τα παιδιά ανάλογα με τις λοιπές καλοκαιρινές τους δραστηριότητες.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

1η εβδομάδα: Λυσιστράτη (18,19,20/6)
2η εβδομάδα: Βάτραχοι (2,3,4/7)
3η εβδομάδα : Νεφέλες (9,10,11/7)
4η εβδομάδα: Όρνιθες (16,17,18/7)
5η εβδομάδα: Όρνιθες προετοιμασία για παρουσίαση (23,24,25/7)

Το κλείσιμο των μαθημάτων θα γινει σε μια βραδιά Παρουσίασης της δουλειάς μας και αποχαιρετισμό για το υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Βρείτε το “Σημείο” στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.