Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 ξεκινά και η  Επόμενη Γενιά παίρνει τη σκυτάλη!

Ολοκληρώνοντας έναν ολόκληρο αιώνα χαράς, πολιτισμού και διασκέδασης πέρυσι, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2015 δίνει τη σκυτάλη στην Επόμενη Γενιά!

Με τους Προπομπούς για τον εφετινό εορτασμό να έχουν ξεκινήσει ήδη στα χωριά του Ρεθύμνου, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου θα κηρυχθεί και επίσημα η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2015!

Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στις 18.30 με την πομπή του Βασιλιά Καρνάβαλου από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη έως την πλατεία Παρέν Σιγανού. Μπροστά στο ιστορικό Ενετικό Λιμάνι θα γίνει η εκφώνηση και αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2015. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των στολών των καρναβαλικών ομάδων. Η γιορτή θα κορυφωθεί με τη συναυλία των Otherview.

Μια μέρα πριν, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου τα παιδιά του Ρεθύμνου ετοιμάζουν μια μεγάλη έκπληξη για όλους! Μετά από πολλά χρόνια οργανώνεται και πάλι το Παιδικό Καρναβάλι – αναβίωση του παλιού ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, που γίνεται από την ομάδα που οργανώνει το φετινό Κυνήγι Θησαυρού, τους Μαλαγάνες, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης στους δρόμους της παλιάς πόλης.
Η Παιδική παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Μικρασιατών στις 12.30.

Τα παιδιά θα είναι ντυμένα με στολή δικής τους επιλογής, πάντα όμως σαν ομάδα, όπως η ομάδα τους έχει δηλωθεί στο παιδικό κυνήγι.
Τα παιδιά θα έχουν τη διακριτική παρέα των γονέων τους αλλά και τη φασαριόζικη παρέα του Προπομπού του Καρναβαλιού, ο οποίος θα έχει ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί από το Δημαρχείο και θα σκορπίσουν όλοι μαζί σε στο εμπορικό κέντρο αναμνήσεις από το παρελθόν και ελπίδα για το μέλλον.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Παιδική Παρέλαση είναι η εξής: Πλατεία Μικρασιατών- Πλ. Τ.Πετυχάκη-οδός Παλαιολόγου-οδός Αρκαδίου- Πλ. Αγνώστου Στρατιώτη- Παραλία (οδός Ελ.Βενιζέλου)- οδός Ιουλίας Πετυχάκη-οδός Παλαιολόγου-Πλ. Τ.Πετυχάκη και επιστροφή στην Πλατεία Μικρασιατών.

Την Κυριακή 1/2/2015 στις 08.45’ το πρωί ξεκινά το Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 παιδιών της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://rethymnocarnival.gr/