Η χειμερινή περίοδος πλήττει τα χωριά του Αμαρίου, καθώς με το πέρας του καλοκαιριού οι παραθεριστές επιστρέφουν στην βάση τους .

Κύριο μέλημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βισταγής είναι η διατήρηση της ζωντάνιας που επικρατεί  στην επαρχία την περίοδο του καλοκαιριού , μία περίοδο που βρίθει σε  πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με γνώμονα ,λοιπόν,τη διατήρηση της επισκεψημότητας του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής  επιδιώκεται κάθε χρόνο η διοργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων κατά την χειμερινή περίοδο.

Ειδικότερα,

  • παραδίδονται εβδομαδιαίως μαθήματα παραδοσιακών χορών σε παιδικά-εφηβικά αλλά και τμήματα ενηλίκων.
  • διδάσκονται εβδομαδιαίως τα παρακάτω μουσικά όργαναλύρα, μαντολίνο, λαούτο,ασκομαντούρα, μαντούρα, θιαμπόλι.

Αξιοσημείωτη είναι και η υπό εξέλιξη χειμερινή δραστηριότητα 

VISTAGI MOUNTAIN CHALLENGE” ,όπου στα  πλαίσια της, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να περιπλανιθούν στις ομορφιές ,που φιλοξενεί η Αμάρεια Γη, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες όπως:

  • Ορειβατικό Ski, δηλαδή μαθήματα σε αρχάριους ,από έμπειρο εκπαιδευτή, εισαγωγής στις βασικές γνώσεις και τεχνικές του ορειβατικού Ski , φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, πτήση από αρχάριους με εκπαιδευτή σε διθέσιο αλεξίπτωτο πάνω από τα χωριά του Αμαρίου. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, αφού τον έλεγχο της πλοήγησης, της απογείωσης και της προσγείωσης έχει ο εκπαιδευτής.
  • Ορειβατική Πεζοπορία, σύντομη ορειβατική πεζοπορία μικρού βαθμού δυσκολίας εξερευνώντας τα Βισταγιανά Όρη.

Σας καλούμε να γνωρίσετε τη φιλόξενη Βισταγή!

Σας καλούμε να γνωρίσετε το φιλόξενο Αμάρι!

TL :6979851146, 6977135312, 6972677775

FB: Βισταγή ή Μπισταγή Αμαρίου

INSTAGRAM: vistagi_amariou