Ο Σταύρος Κρητικός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Γεννημένος σε οικογένεια με μουσικές καταβολές δεν άργησε να καταλάβει την καλλιτεχνική κλίση του.  Έχει σπουδάσει Μουσική Τεχνολογία – Ηχοληψία και σπουδάζει στο ΕΚΠΑ Αρχές marketing και digital marketing. Είναι καθηγητής Κιθάρας και Αγγλικών. Παράλληλα ανήκει στο πρακτορείο μοντέλων Top class international.

Mε το τραγούδι ασχολήθηκε επαγγελματικά μόλις στα 16, παράλληλα με το σχολείο, ξεκινώντας τη πορεία του σε μουσικές σκηνές. Γρήγορα ξεχώρισε για τη μεστή σε σχέση με την ηλικία του χροιά και σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά με μαθήματα φωνητικής (κλασσικού τραγουδιού ) απέκτησε γρήγορα ένθερμο κοινό. Παράλληλα άρχισε και η ενασχόληση του με τη συγγραφή στίχων και σύνθεση μουσικής.

Στο βιογραφικό του μετράει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες, όμως ξεχωρίζει την εμφάνιση του στα 18 του σε συναυλία προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα  με παρουσία και συνοδεία του ιδίου.

Το πρώτο ραδιοφωνικό του ντεμπούτο έγινε το 2014 με το τραγούδι του “Νύχτες Βαριές” σε μουσική , στίχους καθώς και σκηνοθεσίας και μοντάζ της οπτικοποίησης, δικής του δημιουργίας.

Το 2014 κυκλοφορεί επίσης το “Στη δική μου την καρδιά”

Το 2015 κυκλοφορεί το “Πένα Φαντασίας”  το “Τρόμος εσύ, αγάπη εγώ” και ” το Ψέμα” .

Το 2016 το τραγούδι του ” Ποιος σαν εμένα” πιάνει τον παλμό στη Βόρεια Ελλάδα ως ανεξάρτητη παραγωγή.

2018 συνεργάζεται με το Μιχάλη Τουρατζίδη και κυκλοφορούν το

” Σου φωνάζω” σε οπτικοποίηση από τον Άλεξ Κων/δη το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις .

Όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του, κατά βάση στη Βόρεια Ελλάδα, επιλέγοντας τις επώνυμες εμφανίσεις με τη μπάντα του σε clubs.

Το 2020 πήρε μέρος στο The Voice of Greece κερδίζοντας τη στήριξη των ΜΜΕ , και την υποστήριξη της Έλενας Παπαρίζου, την οποία επέλεξε στην διαδικασία των blinds, τραγουδώντας το “Τι να το κάνω” Κων. Αργυρός.

Στα knockouts καταφέρνει να ξεχωρίσει και να προχωρήσει ερμηνεύοντας το “Αγάπα με” του Γιάννη Πουλόπουλου.

Στα battles συνέχισε με ένα νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης.

Το 2021 συνεχίζει την κυκλοφορία covers από το κανάλι του στο youtube, κάτι που ξεκίνησε στη φάση της πρώτης καραντίνας , μια συλλογή ” Τα του δωματίου” , ως ανάγκη επικοινωνίας με το κοινό του.

Προσφάτως κυκλοφόρησε ως cover το τραγούδι “Θέλω να γυρίσω στα παλιά” , δημιουργία των Παπαθασίου, Μπουγά και Νίκο Βουρλιώτη, συνοδεύοντας το με ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι, δικής του δημιουργίας με αποσπάσματα της ζωής μας στο προ και μετά κορονοϊού εποχής.

 

Ο Σταύρος Κρητικός φιλοξενήθηκε στον “Ήχος fm 94.2” και την εκπομπή “Μαζί το πρωί”, με την Ελευθερία Μπεμπή, την Τετάρτη 31/03/2021, όπου μίλησε για το “The voice”, το νέο του τραγούδι και πολλά ακόμη!

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: