Στην πλατεία δημαρχείου..

Η «γη» Μυλοποτάμου είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της.. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου ξεκινά η έκθεση στην Πλατεία Δημαρχείου, η οποία θα είναι ανοικτή από 18:30 έως 24:00.
Την προσπάθεια του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Περάματος για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της περιοχής πλαισιώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων από όλη την Κρήτη καθώς και άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη, τα γράμματα και την επιστήμη.

Στις παράλληλες δράσεις θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε:

Παρασκευή 9 Αυγούστου
-Εγκαίνια και Αγιασμός παρουσία των επίσημων κ των επισκεπτών.
-Στα πλαίσια της δράσης «το ψωμί ψωμάκι» οι γυναίκες του ΚΗΦΗ μας παρουσιάζουν πως παρασκευάζεται ο χόντρος από κριθάρι, ένα φαγητό που μεγάλωσε τις προηγούμενες γενιές.

Σάββατο 10 Αυγούστου
-παρουσίαση και γευσιγνωσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αλοιδιανών «Άγιος Γεώργιος»…. «Πώς τα φύλλα του αμπελιού γίνονται ντολμαδάκια».
-παρουσίαση και επίδειξη από τον κύριο Διαλεκτάκη, έναν παραδοσιακό καλαθοπλέκτη τεχνίτη μιας δεξιότητας που απαιτεί συγκέντρωση και δίνει χρηστικά έργα τέχνης.

Κυριακή 11 Αυγούστου
-Παρουσίαση και γευστική δοκιμή διαδικασίας αποξήρανσης σύκων για τον χειμώνα …τις πεντανόστιμες συκομαΐδες. Από τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Περάματος.
Παρουσίαση και επίδειξη κατασκευής κεραμικών αντικειμένων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαργαριτών.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως επίσης και παρουσίαση κρητικών χορών. Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου:
Γιώργος Λιανός κ Γιάννης Βαρδής με το συγκρότημα τους

Σάββατο 10/08:
Δημήτρης Μπάσης με την ορχήστρα του.

Κυριακή 11 Αυγούστου:
Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης χορεύει για τη γη με την μουσική των Γιώργο Χαλκιαδακη και Γιώργο Μανωλιουδη

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Εμπορικού Επιμελητήριου Ρεθύμνου.
Οργάνωση Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος.