Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ελληνο-ουγγρικής συμπαραγωγής του 2016 με τον τίτλο «Ultra: 36 ώρες για τη Σπάρτη / Ultra: Τhe Real Marathon» σε σκηνοθεσία Μπάλαζ Σιμονί.

To ντοκιμαντέρ «Ultra: 36 ώρες για τη Σπάρτη» ακολουθεί πέντε αθλητές που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον». Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Ο Μπάλαζ Σιμονί δεν είναι μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά και ένας από τους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες, ενώ στο «Σπάρταθλον» έχει τερματίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές. Μέσα από την ταινία μοιράζεται μαζί μας τον άγνωστο κόσμο του δρομέα υπεραποστάστεων. Για τον σκηνοθέτη και τους χαρακτήρες της ταινίας, το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους.

Η ταινία έλαβε τρεις διακρίσεις με αντίστοιχες υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

Περισσότερα εδώ: www.kinler.gr/ultra-the-real-marathon

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια του Greek Island Film Festival (GIFF) το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο μη-διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το φθινόπωρο του 2019 έως την άνοιξη του 2020 με σκοπό να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Στόχος του GIFF είναι να προωθήσει ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Πρωτότυπος τίτλος: “Ultra: The Real Marathon”
Έτος παραγωγής: 2016
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Χώρα παραγωγής: Ουγγαρία, Ελλάδα
Γλώσσα: Ουγγρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ελληνικά
Διάρκεια: 80′
Σκηνοθεσία: Balázs Simonyi
Σενάριο: Balázs Simonyi
Ηθοποιοί: Béla Szabó, Judit Táncsics, Annett Bahlcke, Herbert Ziefle, Angel & Gilles Pallaruelo
Φωτογραφία: Csaba Hernáth
Μουσική: Balázs Alpár