Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Θυμωμένη Άννυ”
(αφιέρωμα στη ‘Γυναίκα’
Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στις 20:00

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών”
στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, έχει προγραμματίσει για τον Μάρτιο του 2024, ένα αφιέρωμα προβολών με ταινίες από γυναίκες δημιουργούς.

Η 1η προβολή του αφιερώματος περιλαμβάνει την ταινία του 2022 με τον τίτλο “Θυμωμένη Άννυ / Annie Colère” γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία της Blandine Lenoir.

Σύνοψη της ταινίας
Ιανουάριος 1974. Επειδή μένει κατά λάθος έγκυος, η Annie, εργάτρια και μητέρα δύο παιδιών, έρχεται σε επαφή με το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης (MLAC), το οποίο προσφέρει παράνομες αμβλώσεις κάνοντας αυτό που δεν έχει ακόμα προβλέψει η νομοθεσία. Ο αγώνας της Annie θα φέρει στο δρόμο της, συνοδοιπόρους και αντιπάλους.

Μια συγκλονιστική ταινία για το δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει εάν θα γίνει μητέρα ή όχι!

Η ταινία ‘Θυμωμένη Άννυ’ της Blandine Lenoir, κάνει ζουμ στις προσωπικές προσπάθειες και θυσίες των μελών ενός παραρτήματος της παράνομης οργάνωσης MLAC (Mouvement pour la liberté de l’avortement et de la contraception – Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης), η οποία όχι μόνο πάλεψε για τη νομιμοποίηση της διακοπής των ανεπιθύμητων κυήσεων στη Γαλλία, αλλά οργάνωσε και ασφαλείς αμβλώσεις. Μερικά από τα δικαιώματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα αποκτήθηκαν από άτομα που αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στο σκοπό αυτό και η συγκεκριμένη ταινία, αποτίει φόρο τιμής σε αυτούς τους άγνωστους ήρωες βγάζοντάς τους από την ανωνυμία.

Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία και 3 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Προβάλλεται με υπότιτλους στα ελληνικά σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

Πρωτότυπος τίτλος: Annie Colère
Έτος παραγωγής: 2022
Είδος: Κοινωνικό δράμα
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Γλώσσα: Γαλλικά
Διάρκεια: 115’
Σκηνοθεσία: Blandine Lenoir
Σενάριο: Blandine Lenoir, Axelle Ropert
Ηθοποιοί: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair, Rosemary Standley
Φωτογραφία: Céline Bozon
Μουσική: Bertrand Belin