Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου από το 2017 εξελίσσει έναν εκτεταμένο σχεδιασμό εξεύρεσης Υδάτινων Πόρων (γεωτρήσεων) σε προβληματικές περιοχές του Δήμου μας.

Οι κοινότητες που εντάχθηκαν στον σχεδιασμό ήταν: 1. Αρχαία Ελεύθερνα, 2. Αμνάτος, 3. Κυριάννα, 4. Βιράν Επισκοπή, 5. Άνω Βαλσαμόνερο 6. Σαϊτούρες.

Οι γεωτρήσεις των κοινοτήτων Αρχαίας Ελεύθερνας και Αμνάτου είναι στην τελική φάση ολοκλήρωσης και αξιοποίησης εντός των προσεχών μηνών.

Η ΔΕΥΑΡ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με την υπ’αριθμ.πρωτ.1417/30-03-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη η πράξη με τίτλο: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ» που αφορά στις κοινότητες: Κυριάννα, Βιράν Επισκοπή, Άνω Βαλσαμόνερο, Σαϊτούρες, προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την παρέμβαση αυτή αξιοποιούνται οι υδρογεωτρήσεις των αναφερόμενων κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και κατασκευάζονται 13 km αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού, επιλύοντας έτσι χρόνια προβλήματα επάρκειας και ποιότητας νερού στις παραπάνω κοινότητες. Ολοκληρώνοντας έτσι τον σχεδιασμό του 2017.

Με την ίδια απόφαση του Περιφερειάρχη χρηματοδοτήθηκε και η ενίσχυση υδροδότησης της κοινότητας Χρωμοναστηρίου με δίκτυο 3.500 km.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου θα προβεί άμεσα στη δημοπράτηση των έργων, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι υποδομές υδροδότησης των παραπάνω κοινοτήτων.

 

πηγή