Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μπλέτας (απόφοιτος δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν), θα διδάξει και φέτος υποκριτική κινηματογράφου και θεάτρου, στο «Σημείο», τον χώρο πολιτισμού που δημιουργήθηκε από τον ίδιο στην διεύθυνση Πατριάρχου Αθηναγόρα 17 στο Ρέθυμνο.
 
* Υποκριτική στο Θέατρο (τμήμα ενηλίκων)
Για αρχάριους και προχωρημένους.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες υποκριτικής, τον αυτοσχεδιασμό, μαθήματα σωστής άρθρωσης του λόγου, μέσα από κλασικά και σύγχρονα κείμενα.
Έναρξη 6/10
*Υποκριτική στον κινηματογράφο (τμήμα ενηλίκων)
Οι συμμετέχοντες αρχικά θα γνωρίσουν βασικούς κανόνες υποκριτικής, ενώ στο επόμενο στάδιο οι ασκήσεις υποκριτικής θα γίνονται με την παρουσία της κάμερας. Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.
Έναρξη 3/10
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6983320439.
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Μπλέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Παράλληλα με τις σπουδές του, την υποκριτική και τη συγγραφή θεατρικών έργων, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου στο London Film School. Το 2016 προβλήθηκε online η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Η Ομπρέλα». Την επόμενη χρονιά, ακολούθησαν τα φιλμ «Το Ταξίδι» καθώς και «Τα Γεμιστά», η ταινία που έχει ήδη τιμηθεί με 9 βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό: μεταξύ άλλων, Βραβείο «Νέοι σκηνοθέτες» (Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών, 2018), Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου (Melbourne City Independent Film Festival 2018), κ.ά. Το 2018, ολοκλήρωσε άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους, το «Armatoloi» και το «Τάμα». Το Νοέμβρη ξεκίνησε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ σε σχέση με σκοτεινά γεγονότα της ιστορίας του Ρεθύμνου, ενώ το καλοκαίρι του 2019 δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους «Στροφές».