«Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η ανακύκλωση του Ρεθύμνου», ανέφερε αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Λελεδάκης, τονίζοντας ότι στόχος της υπηρεσίας είναι ν’ αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αλλά και να επεκταθεί και στο τελευταίο χωριό του δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λελεδάκης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης θα επεκταθεί σε ολόκληρο το δήμο Ρεθύμνου, καθώς υπάρχουν κάποια χωριά που τώρα δεν ακολουθούν το πρόγραμμα. «Έχουμε παραγγείλει και περιμένουμε τους μπλε κάδους που θα τοποθετηθούν και στα απομακρυσμένα χωριά, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, όλος ο δήμος Ρεθύμνου να έχει τη δυνατότητα της ανακύκλωσης», είπε.

Όσον αφορά στο σταθμό μεταφόρτωσης ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ανέφερε: «Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν σε χώρο κατάλληλο και όχι μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου, ώστε να δημιουργεί τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει σαφές προς τους δημότες, ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ΧΥΤΑ ή για χωματερή». Και πρόσθεσε:» Αυτή την περίοδο ο δήμος εξετάζει πιθανούς κατάλληλους χώρους για την δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όμως δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για το ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο χώρος.»

Στη συνέχεια ανέφερε, τη σημαντικότητα της επικοινωνίας αλλά και της συνεργασίας του δημότη με την υπηρεσία καθαριότητας, τονίζοντας ότι είναι ουσιώδης ο τρόπος που τοποθετούνται τόσο τα συμβατικά απορρίμματα, όσο και τα ανακυκλώσιμα στους ανάλογους κάδους. Ο κ. Λελεδάκης κάλεσε τους Ρεθεμνιώτες να είναι προσεκτικοί στην εναπόθεση των απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα να διπλώνουν τα χαρτοκιβώτια και να τα τοποθετούν εντός των κάδων και όχι να τα αφήνουν εκτός. Επίσης, να κλείνουν καλά τις σακούλες με συμβατικά απορρίμματα για ν’ αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές, αλλά και να κλείνουν τα καπάκια των κάδων μετά τη χρήση τους.

πηγή: rethemnosnews.gr