Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους του Ρεθύμνου, το δρομολόγιο του οποίου αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών των επιβατών του Δήμου Ρεθύμνης εντός αστικού ιστού.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Civitas Destinations» και θα λειτουργήσει πιλοτικά για 18 μήνες, θα κινείται σε κυκλική διαδρομή μέσα στην παλιά πόλη.

Το δρομολόγιο

Η διαδρομή του ηλεκτρικού λεωφορείου θα έχει αφετηρία τη μαρίνα και ακολούθως μέσω των οδών Πετυχάκη και Μελισσινού , θα περνά από την πλατεία των δικαστηρίων κι από εκεί θα κατευθύνεται προς Δημακοπούλου, Γερακάρη και θα καταλήγει και πάλι στο σημείο που ξεκίνησε.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο, η διαδρομή αυτή θα επανεξεταστεί από το Σεπτέμβριο.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το εν λόγω λεωφορείο είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τους 18 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα οι μετακινήσεις των επιβατών θα γίνονται δωρεάν.

πηγή: daynight.gr