«Φίλοι μου,

Το ταξίδι στην Κρήτη με τον «Έρωτα Φονιά» ήταν για μένα κάτι ξεχωριστό. Από την επαφή μου με τον κόσμο του νησιού εισέπραξα αγάπη, καλοσύνη και έζησα την ιδιαίτερη φιλοξενία του.

Στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο με περίμεναν ανοικτές αγκαλιές, χαμόγελα, δάκρυα συγκίνησης και δώρα της Κρητικής γης.

Οι φίλοι του «Τούνελ» και του αστυνομικού θρίλερ, είχαν ερωτήματα πολλά όχι μόνο για ανεξιχνίαστες υποθέσεις του νησιού, αλλά και για άλλες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο.

Ήταν τρεις ευχάριστες και εποικοδομητικές βραδιές όπου αναπτύχθηκε ένας χρήσιμος διάλογος γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα που αναδεικνύονται στο βιβλίο και ιδιαίτερα αυτό της ενδοοικογενειακής βίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έδειξαν ευαισθησία στο θέμα με πολλές ερωτήσεις και σχόλια.
Γονείς εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις σκηνές βίας που κατακλύζουν το Διαδίκτυο και ρωτούσαν πως μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από αυτές.

Εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο κοινό μίλησαν για τα σημάδια που «μαρτυρούν» αν ένα παιδί έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας και πως πρέπει να το προσεγγίσουν. Σύμφωνα με τον διδάκτωρα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργο Παπακωνσταντή, θα πρέπει να απευθύνονται αμέσως στις Αρχές όταν αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο.

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και ένιωσα την ανάγκη να τονίσω για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν οι πολίτες στην Αστυνομία.

Στα Χανιά…
Στα Χανιά βρεθήκαμε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο φιλόξενο και ιστορικό χώρο του καφέ «Κήπος» στο δημοτικό Κήπο της πόλης. Στην εκδήλωση συνδιοργανωτές ήταν οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη. Το ζεστό καλωσόρισμα του ιδιοκτήτη Βασίλη Σταθάκη αποτέλεσε το έναυσμα να γίνουμε όλοι μια ευχάριστη παρέα και να ανταλλάξουμε απόψεις.
 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην παρέα μας. Περίμεναν με υπομονή να μιλήσουμε, να φωτογραφηθούμε και να υπογράψω τα βιβλία τους.
Μαζί μου στο πάνελ ήταν και ο εκλεκτός διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ και συγγραφέας Γιώργος Παπακωνσταντής, ο οποίος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.
 
Ιδιαίτερη συγκίνηση ένιωσα όταν ένας νεαρός Έλληνας γιατρός που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ήρθε στα Χανιά μόνο για να με συναντήσει, να υπογράψω το βιβλίο του και να πάρει πάλι το αεροπλάνο της επιστροφής.
 
Ανάμεσα στον κόσμο και συγγενείς Ελλήνων ομογενών από την Αυστραλία που βρέθηκαν στην όμορφη βραδιά. Μου ζήτησαν να υπογράψω τα βιβλία τους για να τα στείλουν στους δικούς τους ανθρώπους που ζουν μακριά από την πατρίδα.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα τους ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης και ο Διοικητής Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης.


 
Στο Ρέθυμνο…
Οι Ρεθυμνιώτες που με περίμεναν στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης την Τετάρτη 12 Ιουλίου με συγκίνησαν με την αγάπη τους. Ανοιχτές αγκαλιές, χαμογελαστοί άνθρωποι και λόγια καρδιάς.
Ρακή, κρητικά εδέσματα και παραδοσιακά κρασιά, γεύονταν όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση περιμένοντας με υπομονή να υπογράψω τα βιβλιά τους.
 
Μιλήσαμε για τον «Έρωτα Φονιά», την εκπομπή αλλά και για ανεξιχνίαστες υποθέσεις που σας έχουν συγκλονίσει.
 
Η ανταπόκριση σας για ακόμα μία φορά στο κάλεσμα μου, με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου μου βιβλίου ήταν ιδιαίτερα θερμή.
 
Μαζί μου στο πάνελ ήταν και πάλι ο Γιώργος Παπακωνσταντής. Χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Μαρία Κλαψινάκη.
 
Και σε αυτήν την εκδήλωση, το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα σημαντικά μηνύματα που αναδεικνύει ο «‘Ερωτας Φονιάς» σχετικά με την κακοποίηση γυναικών. Για τις μορφές βίας που μέσα στην καθημερινότητα καλύπτονται με το άλλοθι του έρωτα. Παρών στην εκδήλωση και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Αδάμ Παραδεισανός.

 
Οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του βιβλιοπωλείου «Κλαψινάκης» σε αναμνηστική φωτογραφία
 
Στο Ηράκλειο…
Το ταξίδι μου στην Κρήτη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Ηράκλειο, με τον πιο όμορφο τρόπο. Από νωρίς το απόγευμα φίλοι του «Τούνελ»όλων των ηλικιών,  είχαν κατακλύσει το βιβλιοπωλείο Public και περίμεναν υπομονετικά για να εκφράσουν με πολλούς τρόπους την αγάπη τους.
 
Στον χώρο της παρουσίασης βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης. Το «Τούνελ» πρόσφατα ξαναζωντάνεψε το θρίλερ του αδελφού του Αλέξη, που αγνοείται 14 χρόνια. Μαζί του και ο Νίκος Χρονάκης, εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.
 
Χαιρετισμό απηύθηνε ο διευθυντής του Public Δημήτρης Κυρίου. Την εκδήλωση προλόγισε η Μαρία Αντωνακάκη, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» (Παράρτημα Κρήτης) και Πρόεδρος του  Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης Ηρακλείου. Αναφέρθηκε στην πορεία μου στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία αλλά και στις επιτυχίες του «Τούνελ». 
 
Ιδιαίτερη συγκίνηση ένιωσα όταν συνάντησα οικογένειες Ελλήνων που μένουν στο Λονδίνο αλλά και στο μακρινό Ντουμπάϊ,που μου εξέφρασαν τον θαυμασμό και την αγάπη τους.
 
Οικογένειες από την Πελοπόννησο που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Κρήτη για διακοπές, έσπευσαν στα Public για να γνωριστούμε από κοντά.
 
Επειδή πολλοί φίλοι του «Τούνελ» και του αστυνομικού θρίλερ δεν πρόλαβαν να έρθουν στους παραπάνω χώρους τις ώρες των εκδηλώσεων, άφησα στα βιβλιοπωλεία τον «‘Έρωτα Φονιά» με αφιερώσεις.

Κρατώ από την επίσκεψη μου στην αγαπημένη και λεβεντογέννα Κρήτη τη θερμή υποδοχή σας, την φιλοξενία σας,  την αγάπη και τις ευχές σας που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

Το ευχαριστώ είναι λίγο…
Αγγελική»


Ο «Ήχος Fm 94.2» στην παρουσίαση του βιβλίου «Έρωτας φονιάς»

πηγή: anikolouli.gr
περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση στο Ρ'εθυμνο, βρείτε εδώ