ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

TANGONEON – «20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Tangoneón αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους συλλόγους tango στην Ελλάδα με συνεχές πολιτιστικό έργο σε βάθος εικοσαετίας και τη μεγαλύτερη χορευτική tango κοινότητα της Κρήτης. Στις 11 έως 17 Ιουλίου 2022 διοργανώνει το «Tangoneón – 20 χρόνια σε 7 ημέρες», ένα πολυθεματικό φεστιβάλ συνολικής διάρκειας μίας εβδομάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και την παράλληλη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο tango και στη μακροχρόνια συνεισφορά του συλλόγου στο πολιτιστικό προφίλ της Κρήτης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε χορευτές tango ή λάτρεις της tango μουσικής, εντός Κρήτης και εκτός, σε τουρίστες που σχετίζονται με την παγκόσμια tango κοινότητα και σε νέο κόσμο που θέλει να γνωρίσει το tango, σε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία της πόλης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Συντελεστες

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μαθήματα tango με αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών, συνεργασίες με πλήθος καλλιτεχνών (μουσικών, χορευτών, φωτογράφων), συνεργασίες με άλλες ομάδες (Χορευτικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης (ΧΟΠΚ), Λύκειο Ελληνίδων, ομάδα κυνηγών θησαυρού (Ακαδημία των Allegri), Λυρικό θέατρο Κρήτης), έκθεση φωτογραφίας εντός των ενετικών τειχών, δωρεάν μαθήματα tango, live μουσική με 5 διαφορετικά μουσικά σχήματα, βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του tango, το κυνήγι της χαμένης αγκαλιάς (κυνήγι θησαυρού), προβολή ντοκιμαντέρ κ.α.

Κυρια εκδηλωση

Τη μεγάλη βραδιά του φεστιβάλ, το Σάββατο 16 Ιουλίου θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διεθνούς φήμης ορχήστρα Sexteto Cristal στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα είναι κυρίως ορχηστρικό ενώ κάποια από τα τραγούδια θα πλαισιωθούν με tango show από το διάσημο ζευγάρι χορευτών Sercan Yiğit και Zeynep Aktar από την Τουρκία και τους εξαιρετικούς Δέσποινα Αμαραντίδου και Στέλιο Σταμπουλίδη από Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακολουθήσει Milonga (βραδιά χορού tango) υπό την live μουσική της ορχήστρας με την συμμετοχή χορευτών από το κοινό.

Χώροι Εκδηλώσεων

Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Χαμηλή Πλατεία του Προμαχώνα Παντοκράτορα εντός των Ενετικών τειχών, με εξαίρεση τη Συναυλία των Sexteto Cristal που θα διεξαχθεί στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, και τα μαθήματα από τα προσκεκλημένα ζευγάρια χορευτών που θα διεξαχθούν στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Κόστος

  • Συναυλία με τους SextetoCristal– Κανονικό εισιτήριο €15, μειωμένο/προπώληση €12
  • Μαθήματα SD1, SD2, SD2, SD2, SZ1,SZ2,SZ3,SZ4,SZ5,SZ6 – €14/ώρα (€10/ώρα για τα μέλη)
  • Όλες οι υπόλοιπες δράσεις έχουν δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Θα υπάρχει μόνο κουτί ενίσχυσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπείτε στο www.tangoneon.gr/φεστιβάλ για να να δείτε λεπτομέρειες για για την κάθε δράση, να κλείσετε θέση στα μαθήματα καθώς και να αγοράσετε εισιτήριαγια την συναυλία των SextetoCristal.