Πνεύμονας πρασίνου και όαση δροσιάς για ντόπιους και επισκέπτες αποτελεί ο δημοτικός κήπος, στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Πέραν αυτού, είναι ένας ιδανικός χώρος για την πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες κτλ), κατά την θερινή περίοδο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε διοργανωτές, είναι η έλλειψη καθισμάτων, με αποτέλεσμα την ενοικίαση ή την απλή παραχώρηση τους, από πολιτιστικούς συλλόγους διαφόρων χωριών.

Η διαδικασία εξεύρεσης καθισμάτων, ειδικά το καλοκαίρι όπου οι υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις(πανηγύρια)είναι στην κορύφωση τους, αποτελεί γόρδιο δεσμό, ενώ πολλές φορές, “αναγκάζονται” να προμηθεύονται καθίσματα, από πολιτιστικούς συλλόγους, που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης(δημοτικός κήπος).

Η δε μεταφορά τους, είναι ίσως η δυσκολότερη φάση προετοιμασίας, καθώς απαιτούνται μεταφορικά οχήματα και εργατοώρες για να φθάσουν εγκαίρως στο χώρο τους (φόρτωση-εκφόρτωση).

Λύση στα παραπάνω, θα έδινε η αγορά καθισμάτων (πλαστικών ή σπαστών),από τον Δήμο Ρεθύμνου, αποκλειστικά για τις ανάγκες των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον δημοτικό κήπο, υπό την εποπτεία και επίβλεψη βέβαια των εκεί υπευθύνων.

Μια τέτοια παροχή, από μεριάς του Δήμου Ρεθύμνου, “θα έλυνε τα χέρια” των διοργανωτών, και θα προσέφερε καλύτερες υπηρεσίες σε όλους.

Μην ξεχνάμε, ότι ο δημοτικός κήπος Ρεθύμνου, αποτελεί τον κατ’ εξοχήν χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα (εύκολη προσβασιμότητα, χώρος στάθμευσης, ωραίο περιβάλλον).

Ας ελπίσουμε, του χρόνου το καλοκαίρι, ο δημοτικός κήπος Ρεθύμνου, να διαθέτει τα δικά του καθίσματα, προς εξυπηρέτηση  διοργανωτών και επισκεπτών.