Μια ξεχωριστή πρόταση κατέθεσε η RE.KAL. στους υπευθύνους του Ποδοσφαίρου Σάλας στην Ελλάδα, για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλήματος. Η μοναδική ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας της Κρήτης, προτείνει την διεξαγωγή Παγκρήτιου τουρνουά ποδοσφαίρου Σάλας με την λήξη της ποδοσφαιρικής σεζόν, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών του κλασικού ποδοσφαίρου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διάδοση του αθλήματος του ποδοσφαίρου σάλας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, αφού ουσιαστικά τώρα αποτελεί ένα Αθηνοκεντρικό άθλημα, με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από την πρωτεύουσα. Με την επιστολή της προς την Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαίρου Σάλας (ΠΕΠΣΣ) η RE.KAL. ζητάει την συνδρομή της ΕΠΟ και των κατά τόπους ΕΠΣ, για την διάδοση, προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος. Αναλυτικά, η επιστολή της Ρεθυμνιώτικης ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί κύριοι  αφού καταρχήν σας συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε στα πλαίσια της αναβάθμισης του υπέροχου αυτού αθλήματος, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες ιδέες σχετικά με την πρόταση σας για την δημιουργία τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σάλας. Εμείς σαν Ρέθυμνο και σαν μοναδική ομάδα της επαρχίας σε όλη τη χώρα προτείνουμε την δημιουργία ενός Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης άτυπο σε πρώτη φάση, με δελτία υγειάς το οποίο μπορεί να διεξαχθεί μετά το τέλος της σεζόν των τοπικών πρωταθλημάτων (5-10 Μαΐου). Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι ιδανική αφού είναι σίγουρο  ότι  θα υπάρχει μεγάλη  προβολή από τα ΜΜΕ της Κρήτης αλλά και οι ομάδες θα μπορέσουν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές τους σε αγωνιστική κατάσταση δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρον!!

Για να γίνει  βέβαια πραγματικότητα ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται άμεση σχετική ενημέρωση σε όλες τις ενώσεις του νησιού  από την ΕΠΟ. Τα κλειστά γυμναστήρια της Κρήτης είναι πολλά (εξαιρείτε το Ρέθυμνο με μόλις 1, για ατελείωτα τμήματα) αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε  στην Ελλάδα  οι διαδικασίες  αυτές  μόνο εύκολες δεν είναι.

Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και φυσικά θα είμαστε η πρώτοι που θα συμμετέχουμε  σε ένα Παγκρήτιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ