Η θεατρική παράσταση «Η Αγία Ευκαρπία» στο Μέρωνα Αμαρίου από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΛΥΚΟΦΩΣ».

Κρήτη. 1964. Μια οικογένεια προσφύγων από το Ουσάκ της Μικράς Ασίας. Χρόνια μετά τον ξεριζωμό της προσφυγιάς, ο θάνατος της μάνας, Ευκαρπίας, πάνω στη γέννα της μικρής κόρης, αποστραγγίζει την υπόλοιπη οικογένεια από κάθε πίστη και θέληση για ζωή και οι σχέσεις μέσα σε αυτήν μετατρέπονται σε σχέσεις θύματος- θύτη. Ο δυνατός κατά του αδυνάτου.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και κλιματολογικά αφού τον καύσωνα του καλοκαιριού έχει διαδεχθεί ένας άνυδρος και ξηρός χειμώνας με αποτέλεσμα τον φόβο της επικείμενης πείνας αφού η γη παραμένει ξηρή και άκαρπη. Παράλληλα μια εξιστόρηση της εκατοντάχρονης θείας για την θανούσα μάνα, φέρνει στο φως μνήμες από τις οποίες η μικρή κόρη της οικογένειας αντλεί τέτοια δύναμη και πίστη που όλα ξεφεύγουν της ρεαλιστικής τους υπόστασης και εκρήγνυνται προς όλες τις κατευθύνσεις αφήνοντας ένα μοναδικό και θαυμαστό αποτύπωμα.

Η παράσταση διερευνά τη θαμμένη στην άγονη γη πίστη και αποτελεί μια μνεία στη Μάνα. Στη γενεσιουργό δύναμη. Στην αρχή των πάντων. Στην Ευκαρπία.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Αππανά, Γεωργία Γαλλιάκη, Μάνος Κανδιλάκης, Μποτόνης Μποτονάκης, Διονύσης Ξενικάκης, Αντώνης Ρισσάκης
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Ελβίνα Μποτονάκη
Πρότυπη Μουσική Σύνθεση: Hior Chronik
Σκηνικά: Άννα Γαλερού
Κοστούμια: Καλλιόπη Τσιμπισκάκη
Παραγωγή: ΛΥΚΟΦΩΣ Α.Μ.Κ.Ε.

Διοργάνωση Δήμος Αμαρίου.