Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σημερινή ανταπόκριση των πολιτών και του προσωπικού των Ειδικών Φρουρών Κρήτης της  Ελληνικής Αστυνομίας Ρεθύμνου στο κάλεσμα γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021,  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δότες Ζωής, μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) υπό την αιγίδα της Ιερά Μητρόπολης  Ρεθύμνης και  Αυλοποτάμου, σε συνεργασία με την Ένωση Ειδικών Φρουρών  Κρήτης  και  μαζί με τα «αδέλφια»  από τον Ιταλικό Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης  Ιταλίας «Fratres Fabbrica Blood Donors Group» αλλά και την πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού από το Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Ιδρύματος «Θεομήτωρ.

Μέσα στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, οι  δύο χώρες, Ελλάδα και Ιταλία, βρήκαν τον τρόπο να  δημιουργήσουν μία γέφυρα επικοινωνίας για να υποδεχτούν τους υποψήφιους εθελοντές αιμοδότες. Μία παγκόσμια γιορτή από τους εθελοντές για τους εθελοντές αιμοδότες όπου μέσα από τη δράση αυτή κλήθηκαν να δώσουν το δικό τους αίμα, χαρίζοντας έτσι ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό τους!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας  οι διοργανωτές αντάλλαξαν μεταξύ τους συναισθήματα  και παρουσίασαν  την κοινή τους μοίρα με τρόπο λιτό και ουσιαστικό.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία της Ευρώπης  για την εθελοντική  αιμοδοσία!

Είναι η στιγμή όπου σηματοδοτείται  η επίσημη έναρξη μιας σειράς από κοινές δράσεις των ΣΕΑ Ελλάδας και Ιταλίας με την παρουσία του  Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριου Μαρκάκη, του Πρόεδρου  της  Ένωσης Ειδικών Φρουρών κ. Χρήστο Τσανακτσίδης, του  Διευθυντή  Ιδρύματος «Θεομήτωρ», πατήρ Γεώργιο Γαλεράκη,  του  Προέδρου των «Δοτών Ζωής», κ. Νικόλαο Κουλεντάκη  και του Ιατρού Αιμοδοσίας, κ. Παπανικολάου, με απώτερο σκοπό  να διαδοθεί το μήνυμα  της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σ΄ όλες τις χώρες τη Ευρωπαϊκής επικράτειας.

Αφού πρώτα οι προσκεκλημένοι  χαιρέτησαν  τη δράση, έστειλαν  ο καθένας ξεχωριστά το δικό του μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν θέματα για τον τρόπο που γίνεται η συλλογή αίματος στις δύο χώρες. Στο τέλος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, επισημαίνοντας την σημασία που έχει ο κοινός στόχος των δύο συλλόγων, όλοι μαζί για έναν Κόσμο πιο Υγιή!

Ο κύριος Μαρκάκης  δήλωσε ότι θα βοηθήσει στις προγραμματισμένες δράσεις της αδελφοποίησης  που θα λάβουν  χώρα  στην Ιταλία, τον μήνα Ιούνιο και στην Ελλάδα, τον προσεχή Σεπτέμβρη (με τη γιορτή της Λαμπαδηδρομίας).

Η εθελοντική  αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη  μνήμη της Ροδούλας Εμμ. Σπετσωτάκη.

«Σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που ήρθαν για να προφέρουν αίμα, αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και οφείλουμε όλοι εμείς, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Πρόεδρος

ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες ζωής»                 Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης

 

Νικόλαος Κουλεντάκης                                 Χρήστος Τσανακτσίδης