Έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στους Δήμους Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικώνκ. Στυλιανό Πέτσα, αναφορικά με τις προτεραιότητες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τη δυνατότητα ένταξηςτους στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Ρεθεμνιώτης υφυπουργός, σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κατέθεσε ένα πλήρες υπόμνημα έργων και προτεραιοτήτων για την τρέχουσα περίοδο, τονίζοντας πώς «μέσα από την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος και των δυνατοτήτων του, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που γνωρίζουν τις προτεραιότητες και τα υπό συζήτηση έργα, θα επιτύχει, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό,να προγραμματίσει, να υποστηρίξει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα, έτσι ώστε να παρουσιάσει προς τους πολίτες άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δίνοντας με αυτό τον τρόπο συντονισμένες απαντήσεις, σε ένα τομέα όπως η αυτοδιοίκηση που συνδέεται άρρηκτα με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας υπέγραψε σήμερα έκτακτη επιχορήγηση 100.000 €για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας των οικισμών του Δήμου Μυλοποτάμου καθώς και την έγκριση 120.000€για τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι έκτακτες αυτές επιχορηγήσεις έρχονται ως συνέχεια των ενεργειών της κυβέρνησης στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και στοχεύουν στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Από τη μεριά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό για την αρίστη συνεργασία και την σταθερή του προσήλωση στη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου για μια αναπτυξιακή αυτοδιοικητική πολιτική, τονίζοντας πως, είναι σημαντικό, ειδικά αυτή τη κρίσιμη περίοδο, το Ρέθυμνο να μη χάσει ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες, δηλώνοντας παράλληλα, απόλυτα πεπεισμένος ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.

 

πηγή: Δελτίο τύπου