Συμφωνήθηκε η άμεση συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων των φροντιστηριακών μονάδων μέσης εκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας.

 

Την ευκαιρία να μάθει για τα βασικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας στον χώρο της μέσης εκπαίδευσης, είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Καζαντζάκη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου κ.κ. Γιώργο Γραμματικάκη και Κώστα Τζανιδάκη.

Βασικά θέματα της ατζέντας της συζήτησης ήταν η προσφορά των φροντιστηριακών μονάδων στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και ψυχολογική στήριξη των μαθητών, ειδικά της Γ’ Λυκείου, υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και η συνέπεια που επέδειξαν απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, παρά την πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας τους και τη μείωση των μαθητών τους.

Στο πλαίσιο της επιστροφής του κλάδου στην κανονικότητα, οι φροντιστές επεσήμαναν την άμεση επανεκκίνηση της λειτουργίας των μονάδων στις λυκειακές τάξεις, την ένταξη των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των φροντιστηρίων στο πρόγραμμα εμβολιασμού, την άμεση διάθεση των self-tests στα φροντιστήρια, αλλά και την οργάνωση ενός Μητρώου Φροντιστών, το οποίο θα θέσει τάξη στον κλάδο. Στο επιχείρημά τους για την άμεση επανεκκίνηση διαβεβαίωσαν ότι τα φροντιστηριακά τμήματα που μπορούν να συγκροτηθούν είναι ολιγομελή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον έθεσαν στον κ. Αυγενάκη τους προβληματισμούς τους σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, αλλά και τις επιπτώσεις της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη φετινή χρονιά, λόγω των δυσχερειών που προκάλεσε η πανδημία στη δια ζώσης εκπαίδευση. Σε ερώτημά τους δε για τη διατήρηση των μέτρων στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων, ο κ. Αυγενάκης τους διαβεβαίωσε απευθείας ότι μέχρι την ομαλή επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα, η ενίσχυση στις επιχειρήσεις θα συνεχιστεί και μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Οι φροντιστές ευχαρίστησαν τον κ. Αυγενάκη για την ουσιαστική στήριξη που έχει δείξει απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, ενώ συμφωνήθηκε η όσο το δυνατόν πιο άμεση συνεργασία για την προτεραιοποίηση των βασικών τους υγειονομικών, φορολογικών και εκπαιδευτικών ζητημάτων, προκειμένου να προωθηθούν και να συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς.

 

πηγή: Δελτίο τύπου