“Αυτό που αγαπώ στα τραγούδια είναι ότι μου ξυπνούν μνήμες και έχουν και αυτήν την ιδιότητα που τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές και να μας ακολουθούν για πάντα. 

Αποτελούσαν ένα χέρι βοήθειας στα δύσκολα,σαν κάποιος να μου φώναζε πάρ’το αλλιώς, μα και συγκλονιστική παρέα σε ώρες μοναξιάς.”

Τα τραγούδια πάντα αυτό έκαναν και πάντα αυτό θα κάνουν. Θα κουμπώνουν ακριβώς σε κάποιες στιγμές της ζωής μας. Και για κάθε στιγμή, υπάρχει και ένα τραγούδι. Μπορεί να μην το αντιληφθείς αμέσως, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα κουμπώσει ακριβώς.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιλέγει για τον νέο της δίσκο τέτοια τραγούδια. Και μέσα σε έναν πραγματικά δύσκολο χρόνο για όλους μας, δούλεψε με τους συνεργάτες της περισσότερο από την ανάγκη να το πάρουν πραγματικά αλλιώς.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει στις ζωντανές της εμφανίσεις μέσα στα χρόνια, κάποια άλλα όχι. Κάποια τα έχουμε ακούσει περισσότερο και κάποια λιγότερο. Κάποια έχουν μεταμορφωθεί εντελώς και κάποια όχι. Όλα όμως έχουν ένα κοινό σημείο:

Στο νέο μου δίσκο, διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω, και με έχουν συγκινήσει βαθιά. Τραγούδια που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά. Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια. Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες. Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα   στην «κολλητή μου».

Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν.

Και έτσι τα τραγούδια ταξίδευαν μέσα στα χρόνια και έτσι θα συνεχίζουν πάντα να ταξιδεύουν. Με την ματιά ενός ανθρώπου που τα αγάπησε και θέλησε να τα πει με τον τρόπο του. Σε αυτόν τον δίσκο έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ελεωνόρα αγάπησε, διασκεύασε και τραγούδησε αυτά τα τραγούδια. Πάρ’τε τα λοιπόν αλλιώς και ακούστε τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, του Παύλου Παυλίδη και του Νίκου Πορτοκάλογλου, τραγούδια του Στέφανου Κορκολή, των Μπλε και του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια που είπαν πρώτοι η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης Καρράς και ο Φάνης Μεζίνης.

Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα με αυτές τις διασκευές, ούτε θέλω να κάνω καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ή κατάθεση ψυχής. Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ δημιουργικό να βρίσκεσαι  με την μπάντα σου σε ένα στούντιο και να αρχίζεις να παίζεις με τα τραγούδια και τους ήχους. Να δοκιμάζεις και να αναιρείς.

Αυτό κάναμε κι εμείς «το πήραμε  αλλιώς»μέσα σε μια εποχή που μας στέρησε την επικοινωνία, τους δεσμούς και τα όνειρα, βρεθήκαμε, προσθέσαμε και νέους φίλους στην παρέα μας παίξαμε και δημιουργήσαμε.

Σε αυτήν την εποχή της μη επικοινωνίας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της που δημιούργησαν αυτόν τον δίσκο, δέχτηκαν και επισκέψεις. Η Κωνσταντίνα μετά από καιρό μπαίνει στο στούντιο και τραγουδάει μαζί με την Ελεωνόρα το “Έχω μια καρδιά”,  η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε ως παραγωγός, ενορχηστρώτρια και ερμηνεύτρια, με την Ελεωνόρα το τραγούδι που έγραψαν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ως “Χρώματα” με νέο τίτλο “Νεράιδα μεθυσμένη” και τέλος οι Fones βάζουν τις φωνές τους στην Σαντορίνη του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και το θαύμα γίνεται.

“Καλή ακρόαση. Εύχομαι να βρείτε το τραγούδι που θα ακολουθεί τις δικές σας προσωπικές στιγμές.

 

Το album περιλαμβάνει τα εξής:

1.ΣΤΑΘΕΡΟ

Μουσική – Στίχοι: SamueleCerri,  Ελληνικοί στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

2. ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μουσική:J. M. Cano, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου

3. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ (ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ)

Μουσική-Στίχοι: Πάνος Κατσιμίχας& Χάρης Κατσιμίχας

4. ΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ

Μουσική-Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου

5. ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΒΡΟΧΗ (ΣΩΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ)

Μουσική: Αλέκος Χαραλαμπίδης, Στίχοι: Φίλιππος Γράψας

6. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙΓΙΑΤΙ

Μουσική: Στέφανος Κορκολής, Στίχοι: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

7. ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μουσική-Στίχοι: Παύλος Παυλίδης

8.ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους, Στίχοι: Πάνος Φαλάρας

9. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ   ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Μουσική: Sfogli, Raffone, CarloFaiello, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου

10. ΕΠΕΣΕ ΕΡΩΤΑΣ

Μουσική-Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης

11. ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΑΙ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

12.Σ’ΑΓΑΠΩ

Μουσική: Γιώργος Παπαποστόλου, Στίχοι: Γιώργος Παρόδης

13.ΝΕΡΑΙΔΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ (ΧΡΩΜΑΤΑ) ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

Μουσική: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου

 

Ευχαριστούμε την WALNUTENTERTAINMENTGREECE για την ευγενική παραχώρηση της Μαρίνας Σάττι.