Με στοιχεία από Κρητική σούστα, πρόκειται για ένα pop ανάλαφρο, καλοκαιρινό κομμάτι με φρεσκάδα καρπουζιού!

“Εδώ τα lyrics λένε την ιστορία της ζωής τους…κυριολεκτικά! ”

Οι δημιουργοί του οι “topos” επηρεάζονται από τη νησιώτικη ζωή τους και οι αναφορές τους αντηχούν σε θαλασσες, ουρανούς, φαράγγια, την ελευθερία, τον ήλιο, τον έρωτα και τη μαγεία της ζωής. Στόχος του δίσκου ο συνδυασμός της παράδοσης με το σήμερα μα κυρίως με το αύριο!!!

Οι tόpos(ο “τόπος μου”στα ελληνικά σημαίνει το μέρος που κατάγομαι, οι ρίζες μου) είναι μια ελληνική μπάντα από το Ρέθυμνο, Κρήτης.

Στον πρώτο τους δίσκο οι “Topos” έρχονται να φέρουν κάτι φρέσκο αλλά και οικείο.

Το πρώτο single “toutopou” μιλάει για την Κρήτη και είναι ένα χαρούμενο και καλοκαιρινό κομμάτι. «Στον τόπο μου και πάλι θα γυρνώ…» εξιστορεί το κομμάτι και το πρώτο videoclip γυρίζεται εκεί όπου όλα άρχισαν.  Στην Κρήτη την ευλογημένη! Πλάνα κινηματογραφικά και πολύ παιχνίδισμα. Αυτή η παρέα κάνει τον κόσμο άνω κάτω μέχρι να βρεθούν όλοι μαζί για να τραγουδήσουν, και έτσι να συστηθούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Πάνε δύο χρόνια που η ομάδα των topos ετοιμάζει αυτό το μουσικό εγχείρημα. Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει χρόνια πριν όταν οι μουσικοί συναντήθηκαν για μία συνεργασία και από τότε είναι αχώριστοι, μέχρι και σήμερα.

Ο ολοκληρωμένος δίσκος, που αναμένεται από φθινόπωρο, αποτελείται από 10 κομμάτια, 5 διασκευές και 5 δικά τους και έχει τίτλο«Όλα σε μια θάλασσα».

Οι “topos” φέρνουν ένα blend από παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους. Πρόκειται για ένα mainstream project, ελληνοφωνο με world στοιχεία. Είναι η νέα τάση του Νew age folk. …

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία και το 2ο τους single “Tis Thalassas”.

Είναι οι topos και…ήρθαν για να μείνουν!Καλορίζικο να ευχηθούμε και καλή αρχή! “Να πιάσει …topos!”

Το σχήμα αποτελείται από: τη Ματθαία Σπιταδάκη (φωνή),  την Ελένη Αλεξαντωνάκη (πληκτρα/ μπάσο), τον  Αργύρη Εξαρχο (ηλεκτρική κιθάρα) και τον Φίλιππο Ζειμπέκογλου (τύμπανα). Στο κομμάτι και το album συμμετέχει ο Βαγγέλης Μαμαλάκης (λαούτο).

Παραγωγή κομματιού: Number Nine Productions – Μανώλης Βλάχος