«Φρένο» μπαίνει στη διάθεση των πατινιών μέχρι νεοτέρας, μετά και τη σύσκεψη που έγινε στο δήμο Ηρακλείου, την Παρασκευή, με θέμα το πλαίσιο κανόνων για τη διάθεση και τη λειτουργία τους.

Κλιμάκιο της Τροχαίας κινείται από νωρίς το πρωί, στην πόλη του Ηρακλείου, απομακρύνοντας τα ηλεκτροκίνητα πατίνια που βρίσκονται σε αναμονή σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό είναι ότι παρεμποδίζουν την κίνηση των πεζών.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έγινε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή στο δήμο Ηρακλείου, όπου τονίστηκε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί γρήγορα το πλαίσιο κανόνων για τη διάθεση και τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα συντάσσεται από τον κ. Μαρίνο Παττακό η ενημέρωση για τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη αυτή, προκειμένου να πάει στην Επιτροπή Κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια η Επιτροπή θα καλέσει τις εταιρείες που εχουν τα πατίνια ενώ αναμένεται το θέμα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα υπάρξει προσωρινή άρση της κυκλοφορίας των πατινιών μέχρι να προκύψει νομικό πλαίσιο.

Πηγή: cretalive.gr