Την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι. Είναι η καθημερινότητά τους, οι πράξεις τους, η ζωή τους, τα έργα τους, τα δημιουργήματά τους, στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Και έχει ο κάθε άνθρωπος, όπως και ο κάθε τόπος την δική του ιστορία, στον δικό του χρόνο. Αυτές οι ιστορίες δεν αποτελούν μόνο μοναδικές και μοναχικές αναγνώσεις, αλλά και σενάρια σημαντικά για σκηνική παρουσία και θεατρική παράσταση, όπου η διαδικασία της εξωστρέφειας δίνει άλλη χάρη, όπως ακριβώς τη συνθέτει η συνεργασία και η συλλογικότητα. Κάθε ομάδα που μοιράζεται τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματα που προκαλεί ένα κείμενο μπορεί αυτό το κείμενο να το φανταστεί όχι μονάχα ως αφήγηση αλλά και ως ένα κείμενο που θα μπορούσε να παρασταθεί, να ανέβει στη σκηνή και να προκαλέσει μια διαφορετική αίσθηση.

Αυτή η δράση «Για φαντάσου…», στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, στις 18:30 μ.μ., στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Δημιουργός εργαστηρίου: Μαριάννα Κάλμπαρη, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Καθηγήτρια Υποκριτικής, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.
Εμψυχωτής-Εθελοντής εργαστηρίου: Φώτης Δούσος Μουσικός, θεατροπαιδαγωγός, μέλος της θεατρικής ομάδας HIPPO και Συγγραφέας.

Για παιδιά ηλικίας 8-14 χρονών.
Με προεγγραφή, επικοινωνία στο τηλέφωνο: 2831029215.

Η προεγγραφή σημαίνει, να τηλεφωνήσετε για την θέση σας στη δράση και αν σε περίπτωση δεν συμμετάσχετε να την ακυρώσετε έγκαιρα, για να μπορέσει να έρθει κάποιος άλλος.

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου