Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελιδονίου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Μελιδονίου και τον Α.Ο «Τάλως Μελιδονίου» θα αναβιώσει και φέτος την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του χωριού το έθιμο «το κλέψιμο της νύφης» παράλληλα με σειρά άλλων δρώμενων, που κάνουν ξεχωριστή αυτή την ημέρα για το ιστορικό χωριό και τους επισκέπτες του.

Το έθιμο χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας και αναβιώνει κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του χωριού «βασιλικό πηγάδι» εδώ και περίπου 300 χρόνια.

Όλα θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με το παραδοσιακό «αυγομάζωμα» και θα ακολουθήσει η αναβίωση των θρυλικών μορφών της νύφης, των έξι αδελφών, του Τούρκου δικαστή Καουκά ή Καντή, του Αράπη ή Καρτελά και του Μαιμουνιού.

Στην Πλατεία οι φιλόξενοι κάτοικοι του Μελιδονίου θα περιμένουν τους επισκέπτες τους με την παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμους μεζέδες ενώ κρητικό μουσικό συγκρότημα θα διασκεδάζει τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα ο Αθλητικός Σύλλογος «Τάλως Μελιδονίου» θα έχει ανοιχτό το γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού για όσους επιθυμούν να πετάξουν χαρταετό με ασφάλεια.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.