Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Τομέας δομικών έργων του 1ου ΕΠΑ.Λ /Ε.Κ. Ρεθύμνου προχωράει στην 3η διοργάνωσή του, στα πλαίσια του θεσμού «Ρέθυμνο – Τεχνική πρωτεύουσα Κρήτης» με ένα διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο, με θέμα  “Η ΤΕΕ αρωγός στην διάχυση της γνώσης – Βασικές αρχές σχεδιασμού παθητικών κτιρίων και κτιρίων ΝΖΕΒ “, με εισηγητή τον κ. Παλλαντζά Στέφανο, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικών Κτιρίων.

Το σεμινάριο είναι θα διεξαχθεί στο «Ξενία» και τις δύο ημέρες. Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 18:00 -21:30 και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 09:00-14:00.

Απευθύνεται σε Μηχανικούς που ασχολούνται  ή που θέλουν να ασχοληθούν με παθητικά κτίρια και κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, σε καθηγητές, φοιτητές και σπουδαστές του αντικειμένου, στους Μηχανικούς των Τεχνικών υπηρεσιών δήμων, περιφέρειας και περιφερειακών ενοτήτων καθώς και σε εκπαιδευτικούς  και μαθητές/σπουδαστές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των αντίστοιχων ειδικοτήτων της Κρήτης.

Είναι η τρίτη διοργάνωση που κάνει ο τομέας Δομικών έργων του 1ου ΕΠΑ.Λ./ΕΚ Ρεθύμνου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία σε ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και το διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά προϋποθέτει την δήλωση συμμετοχής (https://forms.gle/oag9SaL1LF4m81m56) την οποία θα βρείτε ηλεκτρονικά στον ιστόπτοπο του 1ου ΕΠΑ.Λ. (https://blogs.sch.gr/1epal-rethymn/)

Λίγα λόγια για τον κ.Παλλαντζά Σέφανο:

Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠΑΚ.

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ειδικεύτηκε στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό μεγάλων έργων. Για είκοσι σχεδόν χρόνια ασχολήθηκε με το project management και την τεχνική υποστήριξη με εξοπλισμούς και υλικά μεγάλων έργων, ενώ παράλληλα κατασκεύαζε σπίτια, προσπαθώντας πάντοτε να εφαρμόσει τεχνολογίες και λογικές φιλικές στο περιβάλλον.

Το 2009 κλήθηκε από τεχνική εταιρεία στην Αθήνα να υποστηρίξει ως project manager την κατασκευή μιας κατοικίας, η οποία θα έπρεπε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με επιτυχία το πρότυπο Passive  House σε κτίριο μονοκατοικίας στην Πεντέλη.

Τον Μάρτιο του 2012 ίδρυσε μαζί με άλλους μηχανικούς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (www.eipak.org) , το οποίο σήμερα αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, αριθμεί πάνω από 150 μέλη, διεξάγει σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών και τεχνικών παθητικών κτιρίων και συμμετέχει σε διεθνή φόρα και ευρωπαϊκά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σήμερα υλοποιεί ή επιβλέπει νέα έργα σύμφωνα με αυτό το πρότυπο  σε διάφορες Πόλεις της Ελλάδας από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ υποστηρίζει τεχνικά και συναφή έργα στην Τουρκία και τη Γερμανία. Το 2016 ολοκλήρωσε, μαζί με την ομάδα Passivistas (www.passivistas.com ), το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό κτίριο από ανακαίνιση στην Αθήνα, ένα κτίριο, ανοιχτό σε επισκέψεις σε κάθε ενδιαφερόμενο,  που αποτελεί πλέον και την έδρα του ΕΙΠΑΚ.

Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για το Παθητικό Κτίριο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία, ενώ είναι εισηγητής στα Σεμινάρια Passive House Basics, Χρήσης PHPP και Certified PH Designer και tradesperson που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου (iPHA) από την ημέρα της ίδρυσης της, μέλος του Affiliates Council , της επιστημονικής επιτροπής και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της iPHA από το 2013, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου παθητικών κτιρίων από το 2015. Το 2016, στο ιωβηλαίο 20o Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στο Darmstadt της Γερμανίας, παρουσίασε για πρώτη φορά σε τέτοιο θεσμό ελληνικό έργο.

Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων από το Μάρτιο του 2014,  πιστοποιημένος CPHD Trainer από τον Ιούνιο του 2013 και εξουσιοδοτημένος Πιστοποιητής Κτιρίων από τον Μάιο του 2016. Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.

Πληροφορίες για το σεμινάριο: 28310 29048/29683  και 6936197002

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνου καθώς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης.