Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει το κοινωνικό δράμα αργεντίνικης παραγωγής του 2009 με τον τίτλο “Ο Αντρές δεν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι / Andrés no quiere dormir la siesta” σε σκηνοθεσία Daniel Bustamante.

Σύνοψη της ταινίας

Ο Αντρές ζει με τον μεγαλύτερο αδερφό του και τη χωρισμένη μάνα του, η οποία έχει τεταμένες σχέσεις με τον πατέρα του. Η μάνα του σκοτώνεται σε ατύχημα και τα δυο παιδιά πρέπει να ζήσουν με τον πατέρα τους και τη γιαγιά τους. Η σχέση ανάμεσα στον πατέρα και τα παιδιά δεν είναι εύκολη, αλλά ο πραγματικός πόλεμος εξουσίας είναι αυτός ανάμεσα στον Αντρές και τη γιαγιά του Όλγα, πόλεμος που θα έχει απρόσμενη κατάληξη. Εν τω μεταξύ, δίπλα στο σπίτι, λειτουργεί ένα παράνομο κρατητήριο κι αυτό είναι ένα «κοινό μυστικό» που όλοι προτιμούν να αποσιωπούν.
Απέσπασε 2 βραβεία και 2 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η ταινία προβάλλεται σε μια συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 8:00 μ.μ., στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου”, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρωτότυπος τίτλος: Andrés no quiere dormir la siesta
Διεθνής τίτλος: Andres doesn’t want to nap
Έτος παραγωγής: 2009
Είδος: Κοινωνικό δράμα
Χώρα παραγωγής: Αργεντινή
Γλώσσα: Ισπανικά
Διάρκεια: 108′
Σκηνοθεσία: Daniel Bustamante
Σενάριο: Daniel Bustamante
Ηθοποιοί: Conrado Valenzuela, Norma Aleandro, Fabio Aste, Nontué Bautista
Φωτογραφία: Sebastián Gallo
Μουσική: Federico Salcedo