Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr) συνεχίζει τις προβολές της με «Άρωμα Ιταλίας» για ολόκληρο τον Νοέμβριο του 2019 στα πλαίσια του αφιερώματος στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα διοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λέρου A.I.A.L. (Associazione Italiana Amici di Leros) στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Ιταλία-Ελλάδα 2019.

Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς φορείς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της κουλτούρας για να φέρει “περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία”.

Η 2η ταινία του αφιερώματος έχει τίτλο Εγώ κι Εσύ / Io e Te (2012) και είναι σε σκηνοθεσία του Bernardo Bertolluchi. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του γνωστού Ιταλού συγγραφέα Niccolò Ammaniti.

Σύνοψη της ταινίας

Ο Λορέντζο είναι ένας μοναχικός, εσωστρεφής έφηβος που αδυνατεί να επικοινωνήσει με τον περίγυρό του. Η συναναστροφή του με τους συμμαθητές του, όσο και με το οικογενειακό του περιβάλλον φαντάζει φοβερά επίπονη διαδικασία. Όταν ανακοινώνει στους γονείς του ότι θα λείψει για λίγο καιρό κάνοντας σκι, με μια σχολική εκδρομή στο βουνό, κανείς δεν θα υποψιαστεί ότι τελικά ο απρόβλεπτος έφηβος θα επιλέξει να περάσει τις επόμενες μέρες του κλεισμένος στο υπόγειο της πολυκατοικίας του. Θα καταφέρει να αποφύγει οποιαδήποτε πίεση και ψυχαναγκασμό, που προστάζει τη βίαιη μετατροπή του σε «φυσιολογικό έφηβο». Έτσι θα αποφασίσει να απολαύσει την τέλεια απομόνωση που έχει δημιουργήσει. Όμως μια αναπάντεχη επίσκεψη της θετής, μεγαλύτερης αδερφής του στο υπόγειο, θα καταφέρει τον Λορέντζο να δει τον κόσμο με διαφορετική ματιά.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία και 13 διακρίσεις σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ κυρίως καλύτερου σεναρίου, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μουσικής κ.ά.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 8 μ.μ., στο «Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου», στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρωτότυπος τίτλος: Io e Te (Me and You)
Έτος παραγωγής: 2012
Είδος: Δράμα
Χώρα: Ιταλία
Γλώσσες: Ιταλικά
Διάρκεια: 97′
Σκηνοθεσία: Bernardo Bertolluchi
Σενάριο: Niccolò Ammaniti, Umberto Contarello, Francesca Marciano, Bernardo Bertolucci (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Niccolò Ammaniti)
Ηθοποιοί: Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco
Φωτογραφία: Fabio Cianchetti
Μουσική: Franco Piersanti

Τιμή εισιτηρίου
Γενική είσοδος 5€,
Ενεργά μέλη της Λέσχης ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι:  3€
Θέσεις περιορισμένες. Προσέλευση κοινού από 7.30 έως 8.00 μ.μ.