Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μετά από απουσία περίπου δυόμισι ετών λόγω πανδημίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) επιστρέφει στις κινηματογραφικές προβολές με τις οποίες έγινε δημοφιλής στην πόλη μας. Πέρα από τα δεινά της πανδημίας, η ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ είχε να αντιμετωπίσει και την εμπάθεια κάποιων προσώπων που ήθελαν τη διάλυσή της. Όμως, μετά από αρκετή προσπάθεια η Κινηματογραφική Λέσχη κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της και λίγο πριν το τέλος του έτους, επιστρέφει στις δράσεις της με τη διοργάνωση δύο προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η επαναδραστηριοποίηση της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη Ανδρουλάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Έναν άνθρωπο που ήταν πάντα στο πλάι της Λέσχης και τη στήριζε με κάθε τρόπο στις δράσεις της, όπως έκανε και για ένα σωρό άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου μας.

Προβολή ταινίας
” The Artist ”
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30 μ.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
(Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει τη δραματική αισθηματική κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2011 με τον τίτλο “The Artist” σε σκηνοθεσία Michel Hazanavicius.

Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία που αναβιώνει την εποχή του βωβού κινηματογράφου μέσα από μια αισθηματική ιστορία. Πραγματεύεται τη φθίνουσα πορεία στην καριέρα ενός κινηματογραφικού αστέρα και την άνοδο μιας νεαρής φιλόδοξης ηθοποιού.

Σύνοψη της ταινίας
Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο γοητευτικός Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη, όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Η ταινία απέσπασε 156 βραβεία και 203 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών, 5 βραβεία Όσκαρ, 3 Χρυσές Σφαίρες και 5 βραβεία BAFTA.

Ταινία χωρίς ομιλία. Εμφανίζονται λεζάντες με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30 μ.μ., στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου”, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρωτότυπος τίτλος:  The Artist
Έτος παραγωγής: 2011
Είδος:  Δραματική αισθηματική κωμωδία
Χώρα παραγωγής:  Γαλλία
Γλώσσα:  Χωρίς ομιλία. Εμφανίζονται λεζάντες με υπότιτλους στα ελληνικά.
Διάρκεια:  100′
Σκηνοθεσία:  Michel Hazanavicius
Σενάριο:  Michel Hazanavicius
Ηθοποιοί:  J. Dujardin, B. Bejo, J. Goodman, J. Cromwell, P. Ann Miller, M. McDowell
Φωτογραφία:  Guillaume Schiffman
Μουσική:  Ludovic Bource