Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η 3η ταινία του Δεκεμβρίου έχει τον τίτλο Λεωφόρος Ήλιου / Sonnenallee (1999) και είναι μια γερμανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Γερμανού σκηνοθέτη Leander Haußmann.

Προβάλλεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου που έλαβε χώρα το 1989. Για 28 χρόνια το τείχος χώριζε στα δύο όχι μόνο την πόλη του Βερολίνου και τη Γερμανία σε Ανατολική και Δυτική, αλλά και τη ζωή ενός ολόκληρου λαού. Από την κατασκευή του το 1961, αποτελούσε από τη μια το «τείχος της ντροπής» για τους Δυτικογερμανούς και το «αντιφασιστικό τείχος προστασίας» για την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, από την άλλη.

Σύνοψη της ταινίας
Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης του 17χρονου Michael ή Micha που μεγαλώνει στη δεκαετία του ’70, στην πλευρά της λεωφόρου Sonnenallee που βρίσκεται στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Περνά το χρόνο του με φίλους, ακούει απαγορευμένη pop μουσική και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη της Miriam, επιδεικνύοντας τον εαυτό του ως επαναστάτη.

Η ταινία μάς γυρίζει πίσω στην Ανατολική Γερμανία και παρουσιάζει με χιούμορ και συναίσθημα τη ζωή των νέων Βερολινέζων που η τύχη το ‘φερε να μεγαλώνουν στο ανατολικό μέρος της “Λεωφόρου του ήλιου” (Sonnenallee). Μιλά για τις καθημερινές τους περιπέτειες με τους φύλακες του τείχους και τους δυτικογερμανούς φίλους και συγγενείς τους. Μιλά επίσης για τα όνειρα, για τα απαγορευμένα τραγούδια και χορούς, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα που μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Μια ταινία γεμάτη από pop και rock μουσική της δεκαετίας του ’70, που έκανε Δυτικούς και Ανατολικούς στη Γερμανία να γελάσουν με την καρδιά τους.

Απέσπασε 6 βραβεία και 2 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η ταινία θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η προβολή πραγματοποιείται σε μια συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe-Institut).

Η ταινία θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00, στο ‘Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου’, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρωτότυπος τίτλος: Sonnenallee (Sun Alley)
Έτος παραγωγής: 1999
Είδος: Κωμωδία
Χώρα: Γερμανία
Γλώσσα: Γερμανικά
Διάρκεια: 86′
Σκηνοθεσία: Leander Haußmann
Σενάριο: Thomas Brussig, Detlev Buck, Leander Haußmann
Ηθοποιοί: Alexander Scheer, Alexander Beyer, Robert Stadlober, Teresa Weißbach, Detlev Buck, Katharina Thalbach
Φωτογραφία: Peter Krause
Μουσική: Jochen Arbeit, Blixa Bargeld, Alexander Hacke, Stephen Keusch, Paul Lemp, Rudolf Moser, N.U. Unruh

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/sonnenallee