Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει τη δραματική κωμωδία ισπανικής παραγωγής του 2012 με τον τίτλο ” Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι / Una Pistola en Cada Mano / A Gun in Each Hand ” σε σκηνοθεσία Cesc Gay.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία από την Ισπανία, στην οποία έξι διαφορετικές ιστορίες λαμβάνουν χώρα στη Βαρκελώνη και πραγματεύονται ζητήματα που απασχολούν τους σύγχρονους σαραντάρηδες όπως είναι η φιλία, η ανεργία, το αβέβαιο μέλλον, η ενδοοικογενειακή βία αλλά και πιο προσωπικά θέματα όπως είναι η σεξουαλική ανικανότητα.

Έξυπνοι διάλογοι γεμάτοι από εύστοχα λογοπαίγνια σε συνδυασμό με κρυφά συναισθήματα που αποκαλύπτονται μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, συνθέτουν την καθημερινή ζωή οκτώ ανδρών που βιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρίση των σαράντα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:
www.kinler.gr/una-pistola-en-cada-mano

Σύνοψη της ταινίας
Παρά το γεγονός ότι τα έχει όλα, ο Χ. πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη. Αντιθέτως, ο Ε, η μόνη περιουσία του οποίου είναι ένα γατί, ζει με πάθος, παρ’ ότι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της μάνας του. Ο Σ. προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει με τη γυναίκα του, δυο χρόνια μετά τον χωρισμό τους. Ο Γκ. καταφεύγει στα αγχολυτικά μήπως και καταλάβει για ποιόν λόγο η γυναίκα του είχε μια περιπέτεια. Ο Π. προσπαθεί να ρίξει μια συνάδελφό του. Η Μαρία και η Σάρα ανταλλάσσουν συζύγους για ν’ ανακαλύψουν τα εσώψυχά τους. Ο Λ. φωνάζει την ερωμένη του με το όνομα του σκύλου του. Μια ακτινογραφία της ερωτικής ζωής οκτώ σύγχρονων ανδρών.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία και 7 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 8:00 μ.μ., στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου”, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρωτότυπος τίτλος: Una Pistola en Cada Mano
Διεθνής τίτλος: A Gun in Each Hand
Έτος παραγωγής: 2012
Είδος: Δραματική κωμωδία
Χώρα παραγωγής: Ισπανία
Γλώσσα: Ισπανικά
Διάρκεια: 91′
Σκηνοθεσία: Cesc Gay
Σενάριο: Tomàs Aragay, Cesc Gay
Ηθοποιοί: R.Darín, L.Tosar, J.Cámara, L.Watling
Φωτογραφία: Andreu Rebés
Μουσική: Jordi Prats