Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 19:30, στο ΧΩΡΑφΙ (Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών, Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο), το έργο «Όταν έρχεται η φουρτούνα», της Ηρούς Πισκοπάκη.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:
~Θεανώ Γουμενάκη, Διατροφολόγος
~Αντώνης Λιοδάκης, Ψυχίατρος, διευθυντής του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου
~Χρήστος Τσαντής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00, παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας, μιας και η παρουσίαση θα αρχίσει 19:30 ακριβώς.

Η συγγραφέας βίωσε τις διαταραχές διατροφής και γράφει με την αλήθεια της εμπειρίας της.
«Πιάνω τον εαυτό μου να περπατάει πάνω-κάτω και να απορεί: Γιατί σε μένα; Νομίζω ότι βρίσκομαι στην μέση του πουθενά χωρίς να γνωρίζω τι είναι σωστό και τι λάθος. Παρακαλούσα μια φορά να πράξω το σωστό. Πώς άλλωστε όμως, όταν συναίσθημα και λογική δεν μπορούν να συνυπάρξουν; Ειλικρινά δεν ήξερα. Δεν ήθελα όμως και να μάθω. Το ζούσα όλη μέρα, μέρα-νύχτα, από πάνω μέχρι κάτω, από μέσα προς τα έξω, σαν να πενθούσα για όλο τον πλανήτη».

Η Ηρώ Πισκοπάκη μας συστήνεται με έξι συγκλονιστικά διηγήματα και μία ποιητική συλλογή. Η συγγραφέας άντλησε από την πηγή που ρέει μέσα της, καταγράφοντας αυθεντικά τις δικές της πραγματικές συναντήσεις με τη νευρική ανορεξία, τη βουλιμία, τις προκαταλήψεις και το στίγμα για τη ψυχική ασθένεια, τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, τους φόβους, τις ενοχές, την εσωτερική πάλη, και όλα όσα κάνουν παρέα στον άνθρωπο «Όταν έρχεται η φουρτούνα».
Έξι συγκλονιστικά διηγήματα και μία ποιητική συλλογή βασισμένα στην πραγματικότητα των διαταραχών διατροφής, των προκαταλήψεων και του στίγματος για την ψυχική νόσο…

Επιμέλεια έκδοσης: Χρήστος Τσαντήςφ