Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Αντώνης Περαντωνάκης / Ἀπέραντος Ἀπέραντος (Antonios Petantonakis) σ’ έναν ρόλο ανατρεπτικό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάνου Ιωαννίδη / Panos Ioannidis σε μια παράσταση που έγινε αμέσως #soldout.
Μια ανάγνωση που απομακρύνεται από τη στερεοτυπική γίνεται πρόσφορο έδαφος μιας παράστασης για δύο βασισμένο στη ζωή και στα βιώματα του Γ.Ρίτσου, μαζί με 3 έγχορδα μουσικά όργανα –σκιές να συνθέτουν επί σκηνής. Ένας άνδρας, η Γυναίκα με τα Μαύρα, αναζήτα επίμονα διέξοδο από έναν νεαρό άνδρα, Δημήτρης Γαλανάκης / Dimitris Galanakis, είδωλο του εφηβικού εαυτού και των ονείρων που κάποτε προδόθηκαν. Αιτείται τη φυγή, μ’ αυτό το τόσο γνωστό και χιλιοειπωμένο «Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου», που σε αυτή την παράσταση δεν αποτελεί παράκληση, αλλά σκληρή απαίτηση. Ένα γαλλικό τραγούδι, ένας τεράστιος καθρέφτης και μια παλιά βαλίτσα εγγυώνται ένα ταξίδι στο πιο γνωστό από τα ποιήματα του Γ. Ρίτσου, που αποπνέει παρακμή και ανάταση μέσα από μία βίαιη πάλη που συντελείται στίχο τον στίχο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος γράφτηκε το 1956 και οριοθετεί μια καινούρια αρχή της νεοελληνικής ποίησης. Μια Γυναίκα που φοράει Μαύρα μονολογεί με φόντο ένα σπίτι που βρίσκεται σε παρακμή, μέσα σε μία πολιτεία που επίσης παρακμάζει. Μια Γυναίκα ηλικιωμένη, ποιήτρια θρησκευτικής πνοής, αναπολεί το παρελθόν. Ωστόσο ο Γ. Ρίτσος πίσω από τις λέξεις διεκδικεί το μέλλον με σθένος∙ κι αυτή την κρυφή πνοή του ποιήματος επιχειρεί να αναδείξει η παράσταση.
Ποίημα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα του Ρίτσου έχει παρασταθεί με μεγάλη επιτυχία από πολλούς θιάσους, αλλά για πρώτη φορά από το Θέατρο ΚΑΤΩ / KATW theater

Tip1: Μια παράσταση που παίζεται «στα δάχτυλα»!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020
στις 21:30

Σκηνοθεσία : Panos Ioannidis

Παίζουν: Αντώνης Περαντωνάκης / Ἀπέραντος Ἀπέραντος (Antonios Petantonakis)
Δημήτρης Γαλανάκης / Dimitris Galanakis
Κιθάρα : Τίτος Μίντζας / Τίτος Μίντζας
Τσέλο : Κωστής Σπυριδάκης / Kostis Spyridakis
Βιολί : Νίκος Παπαδάκης / Νικος Παπαδακης

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελευθερία Σινατσάκη / Eleutheria Sinatsaki
Μουσική επιμέλεια & πρωτότυπη μουσική : Μαρία Σικιαρίδη – Ζαχαριάδου / Μαρία Σικιαρίδη
Σκηνογραφία : Ευαγγελία Καμπουράκη / Evagelia Kampouraki
Ενδυματολογία: Ελεάννα Παπανικολοπούλου / Eleanna Papanikoloopoulou
Μακιγιάζ: Κώστας Μανιάς / Constantinos Manias
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Καρνίκης / Kostas Karnikis Quickaras