Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ενώνει φέτος τις δυνάμεις της με το ∆ήμο Ρεθύμνης δημιουργώντας ένα νέο Θεσμό, τη «Γιορτή Κρητικής ∆ιατροφής», με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της κρητικής κουλτούρας.

«Η Γιορτή Κρητικής ∆ιατροφής» αποτελεί τη συνισταμένη δύο επιτυχημένων διοργανώσεων του ∆ήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης αντίστοιχα, που λάμβαναν χώρα τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο. Η μία είναι η γνωστή σε γενιές και γενιές Ρεθεμνιωτών «Γιορτή Κρασιού & Παραδοσιακών προϊόντων», και η δεύτερη και πλέον πρόσφατη, η έκθεση για τη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού «Αγρο – Τουριστική Συνεργασία».

Με το πάντρεμα αυτών των δύο επιτυχημένων και αγαπημένων από την τοπική κοινωνία διοργανώσεων, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη δυναμική και τις προοπτικές, που απορρέουν από την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης, της «Κρητικής ∆ιατροφής».

Αυτή την εβδομάδα από το Ρέθυμνο στέλνουμε αυτό το μήνυμα σε όλη την Κρήτη και γιορτάζουμε την Κρητική ∆ιατροφή μέσα από την έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενημερωτικών και πολιτιστικών, που εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.

Παρασκευή 06/07

19:00: Υποδοχή των μικρών καλεσμένων από το «Αερόστατο». (A warm welcome for our little guests from Aerostato kids club)

19:15: Ο γνωστός «Παραμυθάς», Νίκος Πιλάβιος παρουσιάζει τις ιστορίες του μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι για παιδιά. Μαζί του «Το μαγικό μολύβι μου» με τη ζωγράφο Στεφανία Ταπτά, που έχει κάνει τις ζωγραφιές των βιβλίων του «Παραμυθά» και τα σχέδια των εκπομπών. (Nikos Pilavios, a well-known Greek storyteller, presents his stories through drama games for kids with the help of his «Magic Pen» and the painter Stefania Tapta)

19:30 – 23:00: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων. (Exhibition of Local Products).

20:30: Το κτήμα Βαβουράκη παρασκευάζει παραδοσιακά λουκάνικα και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με τους κ.κ. Φανουράκη Στέλιο και Παναγιωτάκη Μιχάλη δημιουργούν συνταγές βασισμένες σε αυτά. Παρουσίαση και γευστική δοκιμή εμφιαλωμένων κρασιών, παραγωγής Ρεθεμνιωτών ερασιτεχνών οινοπαραγωγών. (The Chefs of Rethymno Mr Fanourakis Stelios and Panagiotakis Michalis prepare dishes made with traditional sausages from Vavourakis Farm. Presentation and tasting of bottled wine produced by amateur wine makers of Rethymno)

21:30: Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο «Ερωφίλη» και τους Νίκο Σφακιανάκη και Σκουτέλη Μανώλη. (Cretan traditional music dances from folk dance group «Erofili» with Nikos Sfakianakis (mandolin) and Skoutelis Manolis (lyra))

22:00: Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο (με τα «ψηλά ρεβέρ» του) και τον Γιάννη Γιοκαρίνη. Με το γνωστό και αγαπημένο ύφος τους οι δύο δημιουργοί θα δώ- σουν τη δική τους πινελιά σ’αυτή την καλοκαιρική εκδήλωση. Μαζί τους οι μουσικοί phase reverse και η Κατερίνα Μορένα. (Concert with Lakis Papadopoulos and Yannis Giokarinis.The two talented Greek singers and songwriters sing for the summer accompanied by Phase Reverse and Katerina Morena)