Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστηµίου Κρήτης, Καθηγητής Παναγιώτης Τσακαλίδης, έχει την τιµή να σας προσκαλέσει στην βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής επετειακών ποιηµάτων με τίτλο «150 χρόνια Αρκάδι. Ποιήµατα», που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήµιο Κρήτης µε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύµνης και Αυλοποτάµου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήµο Ρεθύµνης.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγµατοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεµβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ωδείο Ρεθύμνου, Εµµανουήλ Βερνάδου 2.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

19:00 – Χαιρετισµοί.
● Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύµνου κ. Μαρία Λιονή.
● Δήµαρχος Ρεθύµνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.
● Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύµνης και Αυλοποτάµου κ.κ. Ευγένιος.

19:15 – Οµιλίες.
● Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Αντιπρύτανης Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριµνας του Πανεπιστηµίου Κρήτης: «O διαγωνισµός ποίησης για το Αρκάδι ως κοινωνικό και εκδοτικό γεγονός».
● Μαρίνα Δετοράκη, Αν. Καθ. του Τµήµατος Φιλολογίας: «Βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής επετειακών ποιηµάτων «150 Χρόνια Αρκάδι. Ποιήµατα».
● Γιάννης Κοκκινάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας: «Ηλεκτρονική βιβλιογραφία – βάση δεδοµένων για την Επανάσταση του 1866-69: Μια πρώτη αποτίµηση».
● Ελένη Κωβαίου, Υπεύθυνη Κλειστών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου Κρήτης: «Ηλεκτρονική βιβλιογραφία της Κρητικής Επανάστασης 1866-69: αποτύπωση του διεθνούς αντίκτυπού της στην οµώνυµη συλλογή της Ανέµης».
● Γιάννης Ζαϊµάκης, Καθηγητής και Προέδρος του Τµήµατος Κοινωνιολογίας και Ανδρέας Βάββος, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τµήµατος Κοινωνιολογίας: «Ερευνώντας την κοινωνική ιστορία των Αρκάδιων αγώνων στο Ρέθυµνο».
● Μουσικό πρόγραµµα από τον κ. Ιωάννη Σωπασή και το συγκρότηµα του.

*θα διανεµηθεί δωρεάν το βιβλίο των ποιηµάτων σε όλους τους παρισταµένους