Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών με τίτλο «Τα ίχνη μιας ζωής», σε επιμέλεια Χρυσούλας Σκεπετζή, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ τέχνης, Νίκος Σκεπετζής.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 και συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Κωνσταντίνος Ανδρώνης, Ειρήνη Βαζούκου, Αλέξανδρος Βούτσας, Βασιλάκου Αργυρή, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Νίκος Γιαβρόπουλος, Καλλιόπη Γιατρουδάκη, Γιάννης Διαλινός, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Γιώργος Θεοδώρου, Σταυρούλα Καζιαλέ, Γιάννα Καλή, Βίκυ Καμένου, Γιώργης Καπελώνης, Κάλλη Καραδάκη και Γιάννης Δραμιτινός, Μανώλης Καραταράκης, Καλλιόπη Κουκλινού, Πένυ Κορρέ, Στέλλα Κουκουλάκη, Δημήτρης Λάμπρου, Ευστρατία Μαχαιρίδη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Ισμήνη Μπονάτσου, Χαρούλα Νικολαϊδου, Κώστας Παγωμένος, Χριστίνα Παπαιωάνου, Σύλβια Πετσούρα, Βασίλης Σολιδάκης, Φοίβος Σοφικίτης, Χρυσούλα Σκεπετζή, Νίκος Σταθόπουλος, Γιάννης Στεφανάκις, Ισαβέλα Στυλιανού, Μαρία Τσουκνάκη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Αντώνης Φραντζεσκάκης.

Το παρελθόν, η μνήμη, το ίχνος, η σωματικότητα, το θραύσμα είναι πάντα εδώ και δυναμικά αποτελούν βασικούς τόπους ανίχνευσης βιωμάτων. Όλες οι βιωμένες εμπειρίες, αναμορφώνονται και ερμηνεύονται συνεχώς σε κοινωνικό, ιστορικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο. Η μνήμη αναπολεί αλλά και αναζωογονείται. Έχει παρουσία και επιρροή στο παρόν μας αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Αντί για μια γραμμική εξέλιξη, ο βιωμένος χρόνος γίνεται κύκλος, δεν υπάρχει αρχή και τέλος, αλλά μια επίπεδη επιφάνεια στην οποία καταργείται ο διαχωρισμός ανάμεσα στο τώρα και το χθες.
Είναι τότε που το δίλημμα για την ίδια μας την οντότητα αποκτά άλλο χαρακτήρα. Το «είναι» συμπεριλαμβάνει την μικρο-ιστορία μας, αλλά και αυτή των συγγενών, των φίλων και της γειτονιάς μας, των τόπων όπου ζήσαμε, των πιο κοντινών προσώπων, συμπεριλαμβάνει τις φωνές, τις οσμές, τα χάδια, τα γέλια και τα δάκρυα. 

Καιρός να δούμε δια γυμνού οφθαλμού αυτό που δεν φαίνεται.

Διάρκεια: Έως 3 Νοεμβρίου, ώρες λειτουργίας: 18:00-22:00.