Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ-Ομάδα Εκτός των Τειχών
Η ομάδα παραστατικών τεχνών Εκτός των Τειχών παρουσιάζει ένα από τα
γνωστότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας,
το αριστούργημα του Ευγένιου Ιονέσκο Το παιχνίδι της σφαγής. Μαύρη κωμωδία
ή μεταφυσικό θρίλερ?Δράμα ή γκροτέσκο παραλήρημα? Η απάντηση επί σκηνής…
Ο Γαλλορουμάνος συγγραφέας χτίζει ένα έργο που σήμερα φαντάζει περισσότερο
επίκαιρο παρά ποτέ.Το Παιχνίδι της σφαγής δεν είναι παρά ένα παιχνίδι
τρόμου,παραπληροφόρησης, πολιτικού χειρισμού, καταστροφής και αυτοκαταστροφής, βίας που ξαναγεννά βία, κι όλα αυτά χωρίς εξήγηση. Το παράλογο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο που να αντιμετωπίζεται πλέον ως φυσικό.
Η υπόθεση του έργου:
Μια ξαφνική επιδημία, ένας φονικός ιός αποδεκατίζει τους κατοίκους μιας πόλης. Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε πόλη ακόμα και η δική μας… Οι άνθρωποι αυτής της πόλης, όλοι, ο ένας μετά τον άλλον, έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο.
Η αίσθηση του εγκλεισμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα προκαλεί δυσφορία και απρόβλεπτες αντιδράσεις. Οι άνθρωποι νιώθουν φυλακισμένοι, γελοίοι, τραγικοί. Δεν μπορούν να ξεφύγουν, δεν μπορούν να δραπετεύσουν ακόμη και αν οι πόρτες της φυλακής είναι ανοιχτές. Δεν υπάρχουν τρόποι διαφυγής. Αν κάποιος βγει από τη φυλακή θα κολλήσει τον θάνατο, αν πέσει
στη θάλασσα για να ξεφύγει θα πνιγεί, αν ανέβει στα τείχη θα τον πυροβολήσουν. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία και ταυτόχρονα μια ελεγεία της καταστροφής. Ο θάνατος εξομοιώνει τους πάντες και μπροστά του απογυμνώνονται όλοι από κάθε πρόσχημα.Η σφαγή είναι δεδομένη μεταξύ των ανθρώπων που έχουν χάσει τις αξίες τους, αξίες που μέχρι χτες ήταν δεδομένες.
Η σκηνοθεσία του έργου εκμεταλλεύεται τις τεχνικές του γκροτέσκου και της clownerie που μαζί με πινελιές ρεαλιστικού θεάτρου και κωμικού θρίλερ συνθέτουν ένα παζλ που αγγίζει τις παρυφές του θεάτρου του παραλόγου. Οι 8 ηθοποιοί με εναλλαγές σε πολλούς μικρούς ρόλους δίνουν ένα ρεσιτάλ κωμικοτραγικής ερμηνείας και υπηρετούν μια σκηνοθετική άποψη που καταλήγει στην εξής θεώρηση: οι άνθρωποι ασυνείδητα καταστρέφουμε την φύση διαρκώς και μοιραία θα
υποστούμε τις συνέπειες αυτής της καταστροφής.
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ειρήνη Ξημέρη
Καλλιόπη Δακανάλη
Δημήτρης Γαλανάκης
Θανάσης Νιπυράκης
Μαρία Βουρλιωτάκη
Πόπη Λουλουδάκη
Νεκτάριος Μπέσης
Χρήστος Συρμακέζης
Μετάφραση:Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια-σκηνικά:Χρήστος Συρμακέζης
Κοστούμια: η Ομάδα
Φωτισμοί: Γιώργος Βελιδάκης
Παραγωγή:Ομάδα Εκτός των Τειχών
Στο θέατρο Μυθωδία στο Γεράνι Ρεθύμνου, 25 Ιουνίου, ώρα 9.30
Εισιτήρια:12 και 10 ευρώ (μειωμένο) στο viva.gr και πληροφορίες-κρατήσεις
στα τηλέφωνα: 6942980981 και 694 947 0666