Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή ταινίας “Felicità”
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο ” Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών “
στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
(Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει τη δραματική κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2020 με τον τίτλο “Felicità” σε σενάριο και σκηνοθεσία Bruno Merle.

Ο σκηνοθέτης, μέσα από μια απλή ιστορία και με τη βοήθεια πανέμορφων εικόνων της γαλλικής υπαίθρου, μας χαρίζει μια γλυκιά και συγκινητική οικογενειακή κωμωδία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της νεαρής Τόμι, η ίδια η κόρη του σκηνοθέτη, Rita Merle. Οι πειστικές ερμηνείες των τριών ηθοποιών στους κεντρικούς ρόλους και ειδικά αυτή της νεαρής χαριτωμένης πρωταγωνίστριας, μέσα από συναισθήματα που εναλλάσσονται ανάμεσα στην απόλυτη ανεμελιά και στην αγωνία, μας χαρίζουν μια όμορφη ταινία στην οποία ξεχωρίζει απ’ τη μια η αγάπη του πατέρα για την κόρη του και από την άλλη η εφηβική αφύπνιση της μικρής και η απομυθοποίηση των γονιών της.

Σύνοψη της ταινίας
Ο Τιμ και η Χλόη είναι οι εκκεντρικοί μποέμ γονείς της νεαρής Τόμι. Έχουν υιοθετήσει ένα ανέμελο τρόπο ζωής χωρίς να προβληματίζονται για το μέλλον. Όμως οι καλοκαιρινές διακοπές της Τόμι φτάνουν στο τέλος τους και η ίδια είναι αποφασισμένη να μη χάσει με τίποτα την πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο, κάτι που της έχουν υποσχεθεί και οι γονείς της. Όλα αυτά όμως, πριν η μητέρα της εξαφανιστεί, ο πατέρας της κλέψει ένα σπορ αυτοκίνητο και κάνει την εμφάνισή του ένας αστροναύτης.

Η ταινία απέσπασε 1 βραβείο και 3 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.