Loading Events
This event has passed.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», μέλος της Π.Ο.ΣΕ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) θα υποδεχτεί τη Φλόγα της Αγάπης στο Ρέθυμνο, την Κυριακή στις 31 Ιουλίου 2022 για να την οδηγήσει στον Πλακιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο γραφικό χωριό που βρίσκεται νότια του Νομού Ρεθύμνου.

Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου – Τομέα Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, ετοιμάζεται μία λαμπρή γιορτή για την άφιξη της Φλόγας της Αγάπης που θα τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες με ένα μήνυμα προσφοράς κι αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής για όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και την Ιταλία . Σκοπό έχει να θυμίσει την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να αυξήσει έτσι την προσφορά αίματος από Εθελοντές ώστε στο μέλλον η Ελλάδα να γίνει αυτάρκης για τις ανάγκες της σε αίμα.

Το ταξίδι της Φλόγας της Αγάπης θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες από τον ΣΕΑ Ξυλοκάστρου Κορινθίας με δεύτερο σταθμό τη Μαρίνα της πόλης του Ρεθύμνου για να την παραλάβει ο ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής». Αμέσως μετά, το ταξίδι της Φλόγας θα συνεχίσει με τη συνοδεία της Τροχαίας και την ομάδα των Μοτοσικλετιστών Κρήτης «ΜΟΡΤΕΣ», με προορισμό το γραφικό χωριό του Πλακιά. Εκεί θα την υποδεχτεί η Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, οι Νοσηλεύτριες από το Σώμα Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού και ο Ιστορικός Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Οι Αθλητές Λαμπαδηδρόμοι θα παραλάβουν με τις δάδες τους τη Φλόγα της Αγάπης για να τη συνοδεύσουν μέχρι την Πλατεία του Πλακιά.

Οι Αθλητές Λαμπαδηδρόμοι είναι: ο Προβιάς Γιώργος, Διεθνής Πρωταθλητής Κρίκων στην κατηγορία ανδρών, η Κόνδυλα Σωτηρία και η Κόνδυλα Αμαλία, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ζίου-Ζίτσου και η Λουλούδη Παυλίνα, μέλος της Εθνικής ομάδας JU-JITSU.

Στηην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ο Βωμός θα ανάψει με τη Φλόγα της Αγάπης από τον κ. Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη και Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή κολύμβησης και τον κ. Νίκο Τσικριτσάκη, Οργανωτικό Γραμματέα Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Τη μοναδική αυτή στιγμή θα σφραγίσει με χορό ο Ιστορικός Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και με ριζίτικα οι Ριζίτες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Η βραδιά θα σηματοδοτήσει το Σύμφωνο Αδελφοποίησης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης Ιταλίας, Fratres Fabbrica με τον ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας “FRATRES”, κ. Vincenzo Manzo,

της κας Έλενα Κωνστάντος, Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο Ιταλίας, της εκπροσώπου του Δήμου Πέτσιολι Τοσκάνης, κα Chiara Gronchi και του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, Πρόεδρου της Π.Ο.ΣΕ.Α.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για τον εθελοντισμό τους και την προσφορά τους στον τόπο μας ο Στέλιος Παπαδάκης, αιμοδότης , η Ζαχαρένια Τσιριντάνη, εθελόντρια δότρια μυελού των οστών, ο Τσαπατάκης Αντώνης, Παγκόσμιος Χρυσός Πρωταθλητής – Παραολυμπιονίκης, ο Προβιάς Γιώργος, Διεθνής Πρωταθλητής Κρίκων στην κατηγορία ανδρών, η Κόνδυλα Σωτηρία και η Κόνδυλα Αμαλία, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ζίου-Ζίτσου και η Λουλούδη Παυλίνα, μέλος της Εθνικής ομάδας JU-JITSU.

Η Φλόγα της Αγάπης θα λάμψει σε ένα όμορφο και παραδοσιακό μέρος της Κρήτης αφού ο Περιφερειάρχης, κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος κ. Ταταράκης, ο Υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτισμού, κ. Χαραλαμπάκης, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, η τοπική κοινωνία, σύλλογοι, φορείς και φίλοι του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, όπως η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων Νότιας Περιοχής Ν. Ρεθύμνου, το Σωματείο Εστιατορίων Πλακιά, η Ένωση Γυναικών Πλακιά, ο Δήμος Ρεθύμνης, η Τροχαία Ρεθύμνου, το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου, το Λιμενικό Σώμα Ρεθύμνου, το Λιμενικό Ταμείο του Δ. Ρεθύμνου, το ΕΚΑΒ, η Speakeasy, η Εύη Τσάνα, ο Νικόλαος Παπαδάκης, ο Αντώνης Λαπάου, η Βάσω Λουλούδη, ο Μανώλης Καριλάκης κι άλλοι πολλοί θα αγκαλιάσουν με θέρμη κι αγάπη τη γιορτή για την 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στον Νομό Ρεθύμνου.

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στην Τελετή Αφής της Φλόγα της Αγάπης για την 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί τιμή για τον τόπο μας.
«Γίνε κι εσύ κρίκος ζωής στην αλυσίδα που δεν έχει σύνορα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
 7.00μμ: Αφή της Φλόγας της Αγάπης στην Μαρίνα της πόλης του Ρεθύμνου
Τη Φλόγα της Αγάπης θα παραδώσει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος Π.Ο.ΣΕ.Α
σ τον Νικόλαος Κουλεντάκης, Πρόεδρος ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» παρουσία
του κ. Vincenzo Manzo, Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας FRATRES

 7.30μμ : Αναχώρηση από τo Ρέθυμνο με προορισμό τον Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου
Τη Φλόγα της Αγάπης θα συνοδεύσουν οι Μοτοσικλέτες Κρήτης «ΜΟΡΤΕΣ»

 8.30μμ: Υποδοχή της Φλόγας στην είσοδο του Πλακιά
Από τους Λαμπαδηδρομείς:
Προβιάς Γιώργος, Διεθνής Πρωταθλητής Κρίκων στην
κατηγορία Ανδρών
Κόνδυλα Σωτηρία, Κόνδυλα Αμαλία, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες JU-JITSU
Λουλούδη Παυλίνα, μέλος της Εθνικής ομάδας JU-JITSU
H υποδοχή θα γίνει από το την Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης,
τις Νοσηλεύτριες από το Σώμα Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού και τον
Ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, τον Πρόεδρο Daniele Mangini και τα μέλη
του Ιταλικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Fratres Fabbrica , την Ιταλική
Ομοσπονδία FRATRES, την εκπρόσωπο του Δήμου Πέτσιολι Τοσκάνης, κα Chiara
Gronchi και την Eπίτιμη Ελληνίδα Πρόξενο του Λιβόρνο Ιταλίας, κα Έλενα
Κωνστάντος.

 8.40μμ: Τελετή Aφής της Φλόγας στον χώρο εκδήλωσης (πλατεία του Πλακιά)
Άναμμα Βωμού από τον κ. Τσαπατάκη Αντώνη, Παγκόσμιος Χρυσός Πρωταθλητής-
– Παραολυμπιονίκης και τον κ. Νίκος Τσικριτσάκης, Οργανωτικό Γραμματέα
Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών.
Συμμετέχει η Ριζίτικη και η χορευτική ομάδα του Ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων
Κρήτης.

 8.50μμ: Χαιρετισμοί – Bραβεύσεις.

 9. 00μμ: Σύμφωνο Συνεργασίας – Αδερφοποίησης με τον Ιταλικό ΣΕΑ Τοσκάνης «Fratres
Fabbrica»

 9.10μμ Απονομή Τιμών – Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον εθελοντισμό οι:
Στέλιος Παπαδάκης, Εθελοντής Αιμοδότης
Ζαχαρένια Τσιριντάνη, εθελόντρια δότρια μυελού των οστών
Τσαπατάκης Αντώνης, Παγκόσμιος Χρυσός Πρωταθλητής – Παραολυμπιονίκης
Προβιάς Γιώργος, Διεθνής Πρωταθλητής Κρίκων στην κατηγορία ανδρών
Κόνδυλα Σωτηρία και η, Κόνδυλα Αμαλία, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Ζίου-Ζίτσου
Λουλούδη Παυλίνα, μέλος της Εθνικής ομάδας JU-JITSU

 Ακολουθεί Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και τον
Φραγκιό Παπαδογιαννάκη με το παραδοσιακό συγκρότημά του
 10.30μμ Λήξη Τελετής
Παρουσίαση του προγράμματος: Βάσω Λουλούδη, Μανώλης Καριλάκης

«Γίνε κι εσύ κρίκος ζωής στην αλυσίδα που δεν έχει σύνορα»