Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

O Όμιλος Φιλάθλων Αρμένων(Ο.Φ.Α), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων και η  Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Αρμένων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου – Τμήμα Αθλητισμού προκηρύσσει τις Αθλητικές – Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022».  

Το πενταήμερο αυτό των εκδηλώσεων έχουν σαν στόχο την αναβίωση των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων του παρελθόντος, σε συνδυασμό με την παρακίνηση για άθληση,  ψυχαγωγία και διασκέδαση στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής των Αρμένων όλων των ηλικιών. 

Το πρόγραμμα των Αθλητικών-Πολιτιστικών δράσεων ξεκινάει την Τρίτη 2  Αυγούστου με ψυχαγωγική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Μάγο Magicris  και ολοκληρώνεται το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 με το «Κρητικό πανηγύρι» με το συγκρότημα του Βαγγέλη Κιμιωνή.

Πρόγραμμα Αγώνα

1. Ώρα Διεξαγωγής: 19:00

2.
 Τόπος Διεξαγωγής: Αρμένοι Ρεθύμνου

3.
 Χώρος Εκκίνησης και Τερματισμού: Γήπεδο Αρμένων

4.
 Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι ο πολίτες (ενήλικες, παιδιά και ΑΜΕΑ) άνω τον 7 ετών(γεννηθέντες 2015 και πριν). 

5. Κόστος Συμμετοχής:
 Δωρεάν  

6. Δηλώσεις Συμμετοχής: 
Οι εγγραφές θα γίνονται (α) ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΡ (https://sdyr.gr/event/armeneios-dromos-5000m/), θα γίνονται (β) σε όλα τα καταστήματα (Φούρνο, Πρατήρια Καυσίμων, Σούπερ Μάρκετ, Ταβέρνες) της περιοχής των Αρμένων συμπληρώνοντας και υπογράφοντας την δήλωση συμμετοχής την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ ή (γ) ηλεκτρονικά στο Εmailofarmenon@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Δήλωση Συμμετοχής.

Επίσης και την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνονται δεκτές δηλώσεις αλλά μια ώρα πριν την εκκίνηση στην γραμματεία του αγώνα.

7. Έπαθλα ΣυμμετεχόντωνΣε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος. Επίσης θα απονεμηθούν κύπελλα, στους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες. Ακόμα θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχοντας.

8.Χρονομέτρηση: 
Θα υπάρξει για όλους τους συμμετέχοντες. 

9. Νερά Αγώνα: Οι διοργανωτές στην εκκίνηση, στο μέσο της διαδρομής και στον τερματισμό θα παρέχουν σε όλους τους συμμετέχοντες δωρεάν εμφιαλωμένο νερό.

10. Διαδρομή: Την εν λόγο διαδρομή κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να την κάνει με τον δικό του τρόπο και ρυθμό (τρέχοντας, βαδίζοντας ή περπατώντας). Είναι σε ασφάλτινο-τσιμεντένιο (30% περίπου) αλλά και για μεγάλη απόσταση σε χωμάτινο οδόστρωμα (70% περίπου). Θεωρείται και κρίνεται μέτριας δυσκολίας ενώ σε κάποια σημεία περιέχει ανηφόρες μικρών αποστάσεων με αρκετή δυσκολία.  Για διευκόλυνση των δρομέων σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν βέλη σήμανσης – κατεύθυνσης και χιλιομέτρων.

  1. Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο Αρμένων με κατεύθυνση βόρεια προς το χωριό.
  2. Στην διασταύρωση για Κούμους στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση νότια και δυτικά προς τα χωριά φωτεινού, Αγ. Γεώργιο, Κούμους.
  3. Στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και αμέσως μετά το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων, στρίβουμε δεξιά στον Αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο όπου με πορεία βόρεια θα κατευθυνθούμε προς τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κάστελλος.
  4. Στην συνέχεια αφού περάσουμε το συνεργείο αυτοκινήτων «Ζαχαριώτης», φθάνουμε πίσω από το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων και τωρινά Στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών και στην διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Ρέθυμνο – Αγ. Βασιλείου.
  5. Στην διασταύρωση αυτή περνάμε απέναντι με κατεύθυνση ανατολικά όπου ακολουθάμε τον ασφάλτινο δρόμο φθάνοντας μέχρι την οικία του Παπαδάκη Ηλία όπου στρίβουμε αριστερά και βόρεια για τον χωμάτινο δρόμο με κατεύθυνση προς την εκκλησία των Αγ.Αναργύρων.
  6. Στην πρώτη διασταύρωση που συναντάμε μετά από περίπου 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και με κατεύθυνση νότια φθάνουμε στην βρύση «Ρουκουνέλι».
  7. Από εκεί συνεχίζουμε ευθεία φθάνοντας στις οικίες Περβολιανάκη Βασίλειου, Γυπαράκη Ιωάννη και αμέσως μετά Σηφάκη Α. Ιωάννη, όπου στρίβουμε αριστερά και με κατεύθυνση ευθεία φθάνουμε στην οικία Φραγκιαδάκη Γεωργίου (καμάρα) όπου περνάμε από κάτω και ανεβαίνοντας την ανηφόρα φθάνουμε στην οικία Μαρκουλάκη Δ. Θεμιστοκλή όπου στρίβουμε δεξιά.
  8. Περνάμε από το σοκάκι αυτό και φθάνουμε στην οικία του Ζακινθυνού Γεωργίου(Αντωνίας) και στην συνέχεια μπαίνουμε στον χωμάτινο δρόμο όπου μας  οδηγεί στο γήπεδο Αρμένων όπου είναι και ο τερματισμός.       

               
Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 5χλμ. είναι 1 ώρα και 15’ λεπτά. 

12. Παροχή ντουζ στους αθλητές: Μετά το πέρας του αγώνα οι συμμετέχοντες, εάν το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν ζεστό ντουζ στα αποδυτήρια του γηπέδου (τερματισμός).

13. Υγειονομική Κάλυψη: από Γιατρό και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ν. Ρεθύμνης

14. Ιατρικές Εξετάσεις: Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Επομένως, από τη Διοργάνωση δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανέναν, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

 

Περισσότερα….