Με σημερινή ανακοίνωσή της η EBU μας προϊδεάζει για κάποια σχέδια που έχει σχετικά με τις φετινές συμμετοχές της Eurovision που, ως γνωστόν, δεν θα διαγωνιστούν λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού για το 2020. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέει:

Μας έχει συγκινήσει η αγάπη, την οποία η οικογένεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) έχει δείξει από την ημέρα της δύσκολης απόφασης να ακυρώσουμε το γεγονός για το 2020.

Η EBU γνωρίζει πόσο πολύ θα λείψει φέτος ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Οι αξίες του Διαγωνισμού της οικουμενικότητας και συμμετοχικότητας και η περήφανη παράδοση του εορτασμού της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η EBU και τα μέλη της ψάχνουν αυτήν τη στιγμή ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αλλά όχι διαγωνισμό, ώστε να βοηθήσουν να ενωθεί και να διασκεδάσει το κοινό σε όλη την Ευρώπη στη διάρκεια αυτών των δύσκολων εποχών.

Πρόθεσή μας μ’ αυτό το πρόγραμμα και στις διαδικτυακές πλατφόρμες μας τους ερχόμενους μήνες είναι να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Έχοντας αυτό στο νου μας, η Ομάδα Αναφοράς (Reference Group), το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του Διαγωνισμού, τα φετινά τραγούδια δεν θα μπορέσουν να διαγωνιστούν όταν επιστρέψει ο Διαγωνισμός το 2021.

Οι συμμετέχοντες κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα αποφασίσουν, κατά την κρίση τους, ποιον καλλιτέχνη/ποιους καλλιτέχνες θα στείλουν το 2021, είτε τον φετινό/τους φετινούς είτε νέους επιλεγμένους.

Ζητούμε την υπομονή σας όσο επεξεργαζόμαστε ιδέες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

πηγή