Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 το Βιωματικό ,Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης «Πυρρίχια Δρώμενα» επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ζουζουνοσχολειό», με σκοπό οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν από κοντά την Ανδρική & Γυναικεία Κρητική Παραδοσιακή Φορεσιά.

Ενθουσιασμένοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και με λαχτάρα. Οι φορεσιές στα μάτια τους φάνταζαν υπέροχες και μεγαλειώδεις. Με δέος κοιτούσαν τις φορεσιές , τις άγγιζαν μα, και ρωτούσαν να μάθουν για αυτές όσα περισσότερα μπορούσαν. Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν ζωγραφισμένα στα παιδικά τους προσωπάκια. Φυσικά, η επιθυμία τους να δοκιμάσουν όλα αυτά τα ρούχα ήταν τεράστια. Για το λόγο αυτό φορέσαμε την παραδοσιακή φορεσιά της Κρήτης και νιώσαμε πως είμαστε σε μια άλλη εποχή, γυρνώντας το χρόνο πίσω.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και τα συναισθήματα που μας προκάλεσε η επίσκεψη αυτή, βλέποντας παιδικά χαμόγελα, ειλικρινή και γεμάτα αγάπη.

Ευχόμαστε επιμονή, υπομονή και πίστη στους δασκάλους ώστε να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί, αντλώντας τη δύναμη τους από τα υπέροχα αυτά πλάσματα, από τα παιδιά!

Πυρρίχια Δρώμενα.