Στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου κατασκευής τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 στις κοινότητες Αποστόλων, Μέρωνα, Πλατάνου και Φουρφουρά, προέβη το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αμαρίου. κ. Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 284.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και αναμένεται να αναβαθμίσει τις εστίες άθλησης και αναψυχής του Δήμου Αμαρίου, ενισχύοντας περαιτέρω την ποιότητα ζωής των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, η κατασκευή των γηπέδων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με τις περιοχές που έχουν επιλεγεί να είναι ο προαύλιος χώρος του Γυμνασίου – Λυκείου Φουρφουρά, του Γυμνασίου Συβρίτου, του Ξενώνα Πλατάνου, καθώς και ο προαύλιος χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μέρωνα που φιλοξενεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αμαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, σε κάθε γήπεδο θα πραγματοποιηθούν κατάλληλες χωματουργικές εργασίες και επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα, ενώ παράλληλα, θα κατασκευαστούν στραγγιστήρια κατά μήκος των μεγάλων πλευρών του γηπέδου για την απορροή των ομβρίων, καθώς και περίφραξη με συρματόπλεγμα. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός δήλωσε τα εξής:

«Η κατασκευή τεσσάρων σύγχρονων γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 στις κοινότητες Αποστόλων, Μέρωνα, Πλατάνου και Φουρφουρά, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να προσθέσει πολλαπλά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, καθώς και στην λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου – Λυκείου Φουρφουρά και του Γυμνασίου Συβρίτου. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Οι εργασίες κατασκευής των γηπέδων αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα, με την ευχή όλων μας οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

 

πηγή: Δελτίο τύπου