Μια σειρά από έργα συντήρησης και βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών δρομολογεί η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης που στοχεύει στην αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για έργα ύψους 1,7 εκ ευρώ τα οποία θα υλοποιηθούν σε δύο σκέλη. Ο διαγωνισμός που αφορά το πρώτο σκέλος των εργασιών προκηρύχθηκε την περασμένη Παρασκευή με τίτλο «Μικροέργα βελτίωσης κτηρίων και περιβάλλοντος χώρου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου» και προϋπολογισμό 671.712,51 ευρώ ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για παρεμβάσεις ύψους 1 εκ ευρώ.

Μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης μίλησε για μια «σημαντική επένδυση για το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο Ρέθυμνο» που όπως εξήγησε «έφτασε σε σημείο αθλιότητας από το οποίο εξέρχεται πλέον».

«Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην πρώτη φάση του έργου, το οποίο προκηρύχθηκε και αφορά παρεμβάσεις ύψους 671,7 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνονται έργα υποδομής για ΑμεΑ στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, συντήρηση εξωτερικής τοιχοποιίας και χρωματισμός αντίστοιχα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται και εργασίες ανακαίνισης αιθουσών, κυρίως στο τμήμα Κοινωνιολογίας , όπου δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις. Οι εργασίες αυτές θα αφορούν την μετατροπή των αιθουσών από επίπεδες σε αμφιθεατρικές, την βελτίωση των χώρων καθώς και νέα επίπλωση.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στον περιβάλλοντα χώρο με την τοποθέτηση νέων πλακιδίων στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, τοποθέτηση φωτισμού σε σημεία που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, αντικατάσταση πίλαρς και άλλα μικρότερα έργα τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των χώρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.