Ο Δήμος Μυλοποτάμου (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας*)  στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει για την μέριμνα και  στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και συμμετείχε  σε δράση διανομής προϊόντων υγιεινής σε ανήλικα κορίτσια (12-18ετών)  που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/09/2019) στο χώρο εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου από εκπρόσωπους του «Μαζί για το Παιδί» και το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής για έναν ολόκληρο χρόνο για 43 κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών. Η παράδοση έγινε στους γονείς των κοριτσιών όπου είχαν προεπιλεγεί και ειδοποιηθεί από τις κοινωνικές δομές του Δήμου καθώς είναι ωφελούμενοι τους.

Η δράση υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας “Αlways” που προσέφερε τα συγκεκριμένα είδη στο πλαίσιο της εκστρατείας “MinEisaiApousa” με στόχο να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ώστε κανένα κορίτσι να μην χάσει το σχολείο λόγω της έλλειψης γυναικείων προϊόντων υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο Πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.