15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το φαρμακείο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο είναι ο πρώτος ιστορικά συνεδριακός φαρμακευτικός θεσμός με λαμπρή ιστορία και παράδοση επιτυχίας. Απευθύνεται σε όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδας και συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον του συνόλου των φαρμακοποιών της Κρήτης, αλλά και εκατοντάδων φαρμακοποιών από άλλα μέρη της χώρας.

Το 15o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο PILOT BEACH RESORT, στη Γεωργιούπολη Χανιών, από τις 14 έως και τις 15 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής επιστήμης.Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικό φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκα, και των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης κ.κ.: Εμμανουήλ Κατσαράκη (Φ.Σ. Χανίων), Αριστοτέλη Σκουντάκη (Φ.Σ. Ηρακλείου), Κώστα Καλδή (Φ.Σ. Λασιθίου) και Κώστα Βαρδιάμπαση(Φ.Σ. Ρεθύμνου).
  • Ενότητα για τη meta εποχή του φαρμακείουμε εισηγήσεις για τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, τις ζυμώσεις και τις ευρωπαϊκές συγκυρίες που αφορούν το επάγγελμα του φαρμακείου.
  • 17 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος για θέματα όπως: Σακχαρώδης Διαβήτης, Σύνδρομο «LongCovid», Νόσος Alzheimer, παθήσεις του ματιού, αντηλιακή προστασία, αλλεργίες,συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και τον πανεπιστημιακό χώρο, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ.:

  • Aργυρώ Γκόγκου, ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, διευθύντρια ΕΣΥ- Α’ Παθολογική Κλινική Υπεύθυνη Διαβητολογικού Ιατρείου ΓΝ Χανίων,
  • Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών,
  • Ιωάννης Ζαγανάς, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης / Νευρολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ,
  • Χρήστος Λιονής, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και
  • Νικόλαος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παράλληλα θα λειτουργήσει πλούσια και ενημερωμένη έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.pankritio.gr.

 

πηγή: Δελτίο τύπου