Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών του Κέντρου Πολιτιστικής, Φυσιολατρικής, Αθλητικής και δια βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρίου με ανάδοχο την Ένωση Οικονομικών Φορέων με εκπροσώπους τους Νικόλαο Φιντικάκη, Αριστόδημο Χατζηδάκη και Κωνσταντίνο Γαλάνη.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών οι οποίες θα καθορίσουν τη τελική μορφή που θα έχουν οι κτιριακές υποδομές και ο περιβάλλον χώρος, τη σύνταξη των τευχών που απαιτούνται, καθώς και την αδειοδότησή τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την υλοποίηση του έργου.

Η πράξη προϋπολογισμού 1.150.000,00 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά την επανάχρηση συγκροτήματος Δημοτικών κτιρίων (πρώην οικοτροφείο Φουρφουρά) του Δήμου Αμαρίου το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1976 στη Κοινότητα Φουρφουρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με  τον αρχικό  σχεδιασμό, το ισόγειο θα διαμορφωθεί και θα λειτουργήσει χώρος υποδοχής επισκεπτών, Δημοτικό Γυμναστήριο και Αίθουσα εκδηλώσεων (μικρής κλίμακας εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες κ.α.). Στον Α΄ όροφο θα λειτουργήσει  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Χώρος Internet, Εκθεσιακός χώρος  καθώς και Δημοτική Βιβλιοθήκη με ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναγνωστήριου. Ως χώρος φιλοξενίας των εκπαιδευτών του κέντρου δια βίου μάθησης, των ομιλητών και καλλιτεχνών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ερευνητών και επιστημόνων κ.α.  έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει ο Β’ όροφος. Ακόμα, στο μονώροφο κτίριο, προβλέπεται πολυμορφική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην οποία θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α., ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και  αναψυκτήριο για τις ανάγκες λειτουργίας του κτιρίου.

 

Δελτίο τύπου